Uutiset

Suomen Valtter Virtasen kauden paras suoritus ei riittänyt vapaaohjelmaan – Espanjan Fernandez kilpailun kärjessä

Miesten lyhytohjelmakilpailua johtaa ennakkosuosikki Javier Fernandez ennätyspisteillään

Taitoluistelun MM-kilpailut jatkuivat torstaina Hartwall Arenassa miesten lyhytohjelmilla. Kilpailu oli äärimmäisen kovatasoinen ja yleisö kannusti äänekkäästi kaikkia luistelijoita.

Kilpailua johtaa yksi ennakkosuosikeista Espanjan Javier Fernandez ennätyspisteillään 109,05. Vuosien 2015 ja 2016 maailmanmestari luisteli puhtaan espanjalaistyylisen lyhytohjelman, jota yleisö rakasti.

-Nautin esiintymisestä, vaikka minulla oli paljon paineita. Toisaalta paineet luovat kaikille jännittävän kilpailun. Sain lisää energiaa yleisön kannustuksesta, tyytyväinen viisinkertainen ja hallitseva Euroopan mestari kertoo.

Toisena kilpailussa on hallitseva Japanin mestari Shoma Uno, joka luisteli myös omat ennätyspisteensä 104,86. 19-vuotias japanilainen luisteli herkän lyhytohjelman.

-En koe vielä olevani täysin kypsä luistelija, joten yleisön kova taputus tuntui hyvältä. Olen tyytyväinen kokonaisuuteen ja nautin esiintymisestä tosi paljon. Lähden hakemaan samaa tunnelmaa lauantain vapaaohjelmaan, japanilainen toteaa.

Kolmantena lyhytohjelmien jälkeen on Kanadan Patrick Chan ennätyspisteillään 102,13. Sotshin olympiahopeamitalisti luisteli tyylikkään ohjelman Beatlesin musiikkiin.

-Tämän päivän lyhytohjelma oli hieno saavutus. Olin valmistautunut hyvin ja olen pysynyt koko kisaviikon rentona ja rauhallisena. En lähtenyt hakemaan tiettyä sijaa, vaan keskityin tekemään parhaani, viisinkertainen MM-mitalisti tiivistää.

Suomen Valtter Virtasen kauden paras suoritus ei riittänyt vapaaohjelmaan

Miesten kilpailussa oli yhteensä 36 luistelijaa, joista 24 selvitti tiensä vapaaohjelmaan.

Suomea miesten kilpailussa edusti Valtter Virtanen. Hän luisteli tyylikkään lyhytohjelman, josta hän sai kauden parhaat pisteensä 59,45, mutta pienet ongelmat alastuloissa rokottivat pisteitä. Nelinkertainen ja hallitseva Suomen mestari sijoittui kilpailussa sijalle 33.

Virtanen kertoi olevansa tyytyväinen luisteluunsa ja kiitteli kannustavaa yleisöä.

-Minulla jäi hyvä fiilis, sillä sain kauden parhaat pisteeni. Kilpailun taso on todella kova, joten päästäkseen vapaaohjelmaan pitää saada joko onnistunut neloishyppy tai kolmoisakseli. Tänään neloistulppi ei kilpailuohjelmassa valitettavasti onnistunut, Virtanen toteaa.

Lääkärinä työskentelevä Virtanen kertoo suuntaavansa katseensa seuraavaksi kohti ensi talven Pyeongchangin olympialaisten valintoja.

Miesten kilpailu jatkuu lauantaina aamupäivällä käytävällä vapaaohjelmalla.

 

Lisätietoa: http://www.isu.org/en/single-and-pair-skating-and-ice-dance/calendar-of-events/2017/03/world-figure-skating-champs-fin

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1617/wc2017/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024