Uutiset

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailut käynnistyvät

Suomen Team Fintastic ja Musketeers lähtevät hyvistä asemista muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuihin, jotka luistellaan perjantaina ja lauantaina Missisaugassa Kanadassa.

Team Fintastic, FIN 1, ja Musketeers, FIN 2, ovat kausi toisensa jälkeen yltäneet mitaleille sekä kahdesti järjestetyissä MM-kilpailuissa että MM-tasoa vastanneissa JWCC-kilpailuissa.

Helsingin Luistelijoiden Musketeers on tuonut Suomelle sekä ensimmäisen että toisen maailmanmestaruuden. Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic on voittanut molemmilla kerroilla MM-hopeaa. Musketeers puolustaa mestaruuttaan ja Team Fintastic hopeaansa  Zagrebin MM-kisoista 2015. Viime kaudella järjestettiin jälleen JWCC-kilpailu samassa kaupungissa. Silloin Team Fintastic oli hopealla ja  Musketeers kovatasoisen kilpailun viides.

MM-voiton kotiuttaminen Suomeen on perjantaina alkavissa kilpailuissa vaativa tehtävä, sillä kauden kansainvälisissä kilpailuissa haastajat ovat olleet voitokkaita.  Suomalaiset tietävät olevansa tiukassa tilanteessa, mutta kokemuksesta tiedetään suomalaisten kyky venyä ja hallita hermot juuri oikeissa tilanteissa.

Suomalaisjoukkueiden valmentajat Kaisa Arrateig ja Anu Oksanen toteavat kovimman vastuksen tulevan Venäjältä ja Pohjois-Amerikasta, varsinkin kotikisoihinsa valmistautuvilta Kanadan joukkueilta.

Maidensa parhaat 19 joukkuetta 14 maasta aloittavat lyhytohjelmakilpailun perjantaina kello 18.15 paikallista aikaa. Aikaero Suomeen on -7 tuntia. Live stream löytyy kilpailusivuilta.  Lähetys alkaa perjantaina kello 17.30 eli 23.30 Suomen aikaa.

MM-kilpailujen www-sivut: https://skatecanada.ca/event/isu-world-junior-synchronized-skating-championships-2017/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024