Uutiset

Pariluistelijat Simonen ja Penasse saavuttivat MM-kisarajat

Pariluistelijat Emilia Simonen ja Matthew Penasse saavuttivat Saksassa käynnissä olevassa Bavarian Open-kilpailussa MM-kilpailuihin vaadittavat teknisten pisteiden rajat sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa. Kilpailu on parin ensimmäinen kansainvälinen kilpailu. ”Olemme todella tyytyväisiä tämän päivän vapaaohjelmaamme, vaikka sinne sattuikin muutama harmittava virhe. Lähdimme hakemaan ehjiä suorituksia sekä vaadittavia teknisiä pisterajoja MM-kilpailuihin ja olemme todella iloisia, että saavutimme ne molemmista ohjelmista”, pari iloitsee. Yhteispisteet 133,56 veivät Simosen ja Penassen kilpailun neljännelle sijalle. Kilpailun voitti Sveitsin Ioulia Chtchetinina – Noah Scherer 143,62 pisteellä.

Suomella on edellisen kerran ollut pariluistelupari MM-kilpailuissa vuonna 1983, kun kilpailut järjestettiin tämän vuoden tapaan Helsingissä. Suomen MM-kisajoukkue valitaan 28.2.2017.

Naisten kilpailussa Karoliina Luhtonen luisteli 118,65 pisteellä sijalle 17. Harjoituksissa jalkansa loukannut Luhtonen ei päässyt vapaaohjelmassa parhaimpaansa. ”Hoidimme jalkaa ennen vapaaohjelmaa, mutta kipu tuntui yhä luistellessa. Harmi, että kävi näin, kun lyhytohjelma onnistui kuitenkin hyvin. Nyt parantelen jalkaa ja keskityn seuraaviin kilpailuihin”, Luhtonen kertoo. Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Angela Wang pistein 183,65.

Senioreiden jäätanssikilpailussa Cecilia Törn ja Jussiville Partanen lähtevät vapaatanssiin hienosti neljänneltä sijalta pistein 59,72. ”Lyhyttanssissa olisi voinut olla enemmän teknistä tarkkuutta, mutta ohjelmasta jäi hyvä fiilis. Lähdemme innolla huomiseen vapaatanssiin. Kilpailussa on mukana paljon korkeatasoisia pareja, joten tämä on hyvä etappi ennen MM-kisoja”, Törn ja Partanen summaavat.
Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ovat kilpailussa sijalla 11 pistein 49,86. Kilpailua johtavat Italian Anna Cappellini ja Luca Lanotte pistein 76,06.

Junioreiden jäätanssikilpailussa Monica Lindfors ja Juho Pirinen tekivät uudet ennätyspisteensä 44,96 lyhyttanssissa sijoittuen sijalle 8. Kilpailussa on mukana 23 paria. Kilpailua johtavat Venäjän Ekaterina Kuznetsova ja Dmitri Parkhomenko pistein 57,22.

Tulokset: http://eiskunstlauf.bev-eissport.de/BO2017/index.htm

Kilpailu jatkuu 19.2. miesten vapaaohjelmilla sekä jäätanssin vapaatanssilla.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024