Uutiset

Pariluistelijat Simonen & Penasse rikkoivat MM-kilpailuihin vaadittavan teknisten pisteiden rajan lyhytohjelmassa

Saksassa Bavarian Open-kilpailussa kilpailee tällä viikolla 20 suomalaisluistelijaa.

Tuore pariluistelupari, Emilia Simonen ja Matthew Penasse, rikkoi ensimmäisissä kansainvälisissä kilpailuissaan MM-kilpailuihin vaadittavan lyhytohjelman teknisten pisteiden rajan saavuttaen 26,86 pistettä. Kokonaispisteet 46,06 veivät parin lyhytohjelmakilpailun sijalle viisi.
”Olemme todella iloisia, että saimme tänään lyhytohjelmasta vaadittavat tekniset pisterajat. Ohjelmaan tuli muutama virhe, mutta kokonaisuuteen olemme erittäin tyytyväisiä. Olemme jo saaneet enemmän varmuutta elementteihin. Olemme hyvin luottavaisin mielin lähdössä huomiseen vapaaohjelmaan. Harjoitukset ovat kulkeneet hyvin, joten toivomme ehjää suoritusta. Tavoitteemme on saada myös vapaaohjelmasta MM-kilpailuihin vaadittavat pisterajat”, pari kertoi. Viimeksi Suomella on ollut pariluistelupari mukana MM-kilpailuissa vuonna 1983, jolloin kilpailut järjestettiin Helsingissä.
Kilpailua johtaa Sveitsin Ioulia Chtchetinina – Noah Scherer 51,76 pisteellä.

Miesten sarjassa Bela Papp lähtee vapaaohjelmakilpailuun sijalta yhdeksän uusin ennätyspistein 60,15 ja Valtter Virtanen sijalta 12 pistein 55,78. Syksyn kilpajäiltä loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Papp onnistui ohjelmassaan tehden lähes puhtaan suorituksen.
”Ihan hyvä fiilis jäi lyhkäristä. Pieni alastulovirhe tuli flippiin, mikä rokotti hieman pisteitä. Kaiken kaikkiaan olen todella iloinen suorituksestani, jonka sain tehtyä nyt loukkaantumisen jälkeen. Vapaaohjelmaan lähden rennolla asenteelle enkä ota mitään ylimääräisiä suorituspaineita. Tästä on hyvä jatkaa!”, Papp kommentoi.

Virtanen aloitti ohjelmansa yrittämällä neloistulppia, joka harmillisesti päättyi kaatumiseen. Myös kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmään osunut kaatuminen rokotti pisteitä. Piruetit ja askeleet sen sijaan olivat Virtaselle tuttuun tapaan erittäin laadukkaita.
”Lähdin hakemaan pienellä riskillä neloistulppia lyhkärissäkin, jotta saisin siihen lisää rutiinia vapaaohjelmaa silmällä pitäen. Se jäi kuitenkin harmittavasti hiukan vajaaksi kuten yhdistelmähypyn toinen tulppikin. Lämmittelyssä nelonen meni ilman kaatumista. Koska minulla on jo MM-kisoihin vaadittavat pisterajat lyhytohjelmasta, oli nyt sopiva hetki kokeilla vähän uutta. Vapaaohjelmassa ainoa tavoite on rikkoa MM-rajat”, Virtanen kertoi. Miesten kilpailua johtaa Yhdysvaltojen Vincent Zhou 85,53 pisteellä.

Naisten sarjassa Karoliina Luhtonen luisteli lyhytohjelmakilpailussa sijalle 13 pistein 43,96. ”Lyhytohjelma meni suht hyvin. Olen ylpeä itsestäni, koska onnistuin parantamaan tämän kauden tulostani, mutta vielä on töitä tehtävänä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin. Nyt pitää vain mennä päättäväisesti vapaaohjelmaan”, Luhtonen viestitti. Naisten kilpailua johtaa Yhdysvaltojen Angela Wang pistein 63,84.

Juniorinaiset 1 -sarjassa kilpaillut Melina Brusi sijoittui kokonaiskilpailussa sijalle 16 pistein 89,23. Kilpailun voitti Japanin Saya Suzuki 179,72 pisteellä. Juniorinaiset 2 -sarjassa Emma Ignatius sijoittui yhdeksänneksi pistein 108,50 ja Alisa Hakola luisteli sijalle 14 pistein 94,54. Kilpailun voitti Kanadan Sarah Tamura pistein 153,83.

Advanced novice boys -sarjassa kilpaillut Warttu Riihimäki sijoittui kilpailussa pistein 69,68 sijalle 16. Kilpailun voitti Kanadan Stephen Gogolev pistein 140,52.

Advanced novice girls 1 -sarjassa Mai Helske sijoittui yhdeksänneksi pistein 85,90 ja Milania Väänänen luisteli sijalle 22 pistein 69,07. Kilpailun voitti Japanin Moa Iwano pistein 123,48. Advanced novice girls 2 -sarjassa Vilma Leppänen luisteli sijalle 15 pistein 80,32 ja Alisa Paastela sijalle 18 pistein 78,90. Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Ting Cui pistein 111,22.

Tulokset: http://eiskunstlauf.bev-eissport.de/BO2017/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024