Uutiset

Mentor Torun Cup, 10.-15.1. /tuloksia

Mentor Torun Cup, Puola, 10.-15.1.2017

Valtter Virtanen seitsemäs Mentor Torun Cupissa Puolassa

Valtter Virtanen lähti vapaaohjelmakilpailuun lyhytohjelman kuudennelta sijalta. Ohjelman alun neloistulppi jäi aavistuksen vajaaksi, ja myös vapaan jalan kosketus alastulossa verotti pisteitä. Lutzissa sattui harmillinen kaatuminen. Ritti ja tulppi onnistuivat odotetusti, ja Virtasen piruetit arvioitiin laadukkaiksi. Virtanen sai vapaaohjelmastaan pisteet 112,84. Kilpailun kokonaispisteet 177,98 riittivät kokonaiskilpailussa seitsemänteen sijaan.

– Suoritus oli ihan ok aikaiseen kellonaikaan nähden. Hyppyihin ei tullut helpotuksia, mutta lutzien virheet verottivat liikaa pisteitä. Tästä on ihan hyvä lähteä valmistautumaan EM-kisoihin, Virtanen kertasi kilpailun päätyttyä.

Kilpailun tulossivu: http://www.mentorcup.pl/results/mtc-2017


___________________________________________________________

Hanna Kiviniemi Mentor Torun Cupin kolmastoista, Virtanen miesten lyhytohjelmakilpailun kuudes

Hanna Kiviniemelle perjantai 13. päivä tuotti pienen pettymyksen. Tamperelainen oli lyhytohjelman jälkeen kilpailun neljäntenä, mutta vapaaohjelma ei onnistunut toivotusti. Hyppyelementeissä oli ongelmia, sillä ritti jäi yhteen, flippi kahteen kierrokseen. Ohjelman loppupuolelle mahtui kuitenkin myös laadukas kaksoisaksel sekä yhdistelmäpiruetti. Kiviniemi keräsi vapaaohjelmata pisteet 78,87, ja oli lopulta yhteispistein 131,61 kilpailun kolmastoista.

–          Tänään en pystynyt luistelemaan omalla tasollani. Ohjelmaan tuli paljon helpotuksia. Täytyy vain jatkaa sisukkaasti harjoittelua ja ajaa vaikeita elementtejä ohjelmaan, jotta voin luottaa osaamiseeni kisatilanteessa, Kiviniemi pohdiskeli kilpailun jälkeen.

Liubov Efimenko ei kyennyt parantamaan sijoitustaan vapaaohjelmakilpailussa. Tuusulan Luistelijoita edustava Efimenko keräsi vapaaohjelmastaan pisteet 67,11 ja oli niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassa ja kilpailun lopputuloksissa viidestoista yhteispistein 104,04.

–          Aamun harjoitus meni hyvin, mutta kilpailuun tuli paljon epäonnistumisia. Seuraavaksi keskityn harjoittelemaan ja hiomaan ohjelmiani edelleen. Tämä kisa ei ollut parastani, mutta suunta on ylöspäin, Efimenko kertoi kilpailun jälkeen.

Joanna Kallelan kilpailu jäi ikävästi kesken. Jo lyhytohjelmakilpailussa oireillut flunssa paheni perjantaina. Luistelijalle nousi kuume ja kurkkukipu yltyi sen verran vaikeaksi, että vapaaohjelmakilpailuun ei ollut mahdollista osallistua. Kallela oli lyhytohjelman jälkeen kilpailussa sijalla 17 pistein 32,45.

Valtter Virtanen kauden parhaassa vauhdissa lyhytohjelmakilpailussa

Miesten sarjan lyhytohjelmat luisteltiin perjantaina iltapäivällä Puolan Torunissa. Suomen Valtter Virtanen suoriutui kilpailuosuudestaan mainiosti, ja keräsi kauden parhaat lyhytohjelmapisteet 65,11. Kolmoistulppiyhdistelmä oli laadukas, kun taas akselin ja ritin alastuloissa oli pientä taistelua. Askelsarja ja piruetit sujuivat tyylikkään varmasti. Virtasen sijoitus on lyhytohjelman jälkeen kuudes.

– Lähtökohdat tämän päivän kisaan eivät olleet ihan optimaaliset, sillä eilen oli pitkä matkapäivä, ja tänään lähdin kilpailuun ilman harjoituksia. Hienoa kuitenkin vetää tällaisessa tilanteessa normaalitasoinen treenisuoritus. Ilmeisesti tällainen rytmi sopii minulle, ei jää liikaa aikaa stressata kilpailua, Virtanen kertoi suorituksensa jälkeen.

Virtanen paljasti, että neloistulppia on harjoiteltu joulukuun SM-kilpailun jälkeen, ja sitä lähdetään tekemään huomenna luisteltavaan vapaaohjelmakilpailuun.

Kilpailun tulossivu: http://www.mentorcup.pl/results/mtc-2017

_____________________________________________________________________

Hanna Kiviniemi lyhytohjelman neljäs Mentor Torun Cupissa

Hanna Kiviniemi luisteli seniorinaisten lyhytohjelmakilpailun neljänneksi Puolan Mentor Torun Cupissa pistein 52,74. Kotimaassa Tapparaa edustava Kiviniemi palkittiin suorituksestaan uusin lyhytohjelman ennätyspistein. Once Upon a December-musiikkiin luisteltu ohjelma sujui vähennyksittä, sillä niin hyppyelementit, askelsarja kuin piruetitkin napsahtelivat kohdalleen saumattomasti. Kiviniemi oli sijoittanut ohjelmaansa kaksoisakselin lisäksi kolmoisritin sekä kolmoissalchow-kaksoistulppiyhdistelmän.

– Olen erittäin tyytyväinen onnistuneeseen suoritukseen ja uusiin ennätyspisteisiin. Pystyin luistelemaan vapautuneesti, Kiviniemi kertoi kilpailun jälkeen.

Tuusulan Luistelijoita kotimaassa edustava Liubov Efimenko oli lyhytohjelmakilpailun viidestoista pistein 36,93. Piruetit ja askelsarja sujuivat tyylikkäästi, mutta hypyissä oli ongelmia.

– Lähdin kilpailuun hyvissä tunnelmissa kahden hyvän harjoitusviikon jälkeen. En tänään yltänyt omalle tasolleni, mutta yritin kaikkia elementtejä, ja verryttelyssä ne toimivat. Huomenna lähden nauttimaan vapaaohjelmasta, Efimenko viestitti.

Kilpailun kolmas suomalainen, Tapparan Joanna Kallela joutui tyytymään lyhytohjelmakilpailun 17. sijaan ja pisteisiin 32,45. Flunssa on vaivannut luistelijaa.

– En löytänyt sopivaa kisafiilistä, sillä flunssa ja kipu sääressä häiritsivät liikaa. En saanut keskittymistä pysymään kasassa, harmitteli Kallela suorituksensa jälkeen.

Seniorinaisten vapaaohjelmat luistellaan perjantaina 13.1. 


Linnea Ceder juniorinaisten kilpailun neljäs

Juniorinaisten vapaaohjelmat luisteltiin torstaina iltapäivällä. Suomen Linnea Ceder sijoittui neljänneksi kokonaispistein 114,37.

Cederin ohjelma sujui vähennyksittä, vaikka alun hyppy-yhdistelmä jäi yksinäiseksi kaksoistulpiksi, ja yhdistelmään sidottu kaksoisaksel helpottui vain puoleentoista kierrokseen. Kolmoisritti sekä kolmoissalchow-kaksoistulppiyhdistelmä olivat onnistuneet. Vapaaohjelmastaan hän kuittasi pisteet 70,16.

– Ohjelma ei tänään sujunut kovin hyvin, mutta olen tyytyväinen pisteisiin ja sijoitukseen, Ceder kertoi suorituksen jälkeen.

Kilpailun toinen juniorinainen Anni Skogberg oli vapaaohjelmapäivän viidestoista ja hänen yhteenlasketut pisteensä 90,04 riittivät 20. sijaan. Skogbergilla oli harmillisia vaikeuksia hyppyelementeissä, mutta hänen yhdistelmäpiruettinsa ja askelsarjansa sujuivat rutiinilla.

______________________________________________________________

Linnea Cede
r lyhytohjelman neljäs

Mentor Torun Cupin ensimmäisenä kilpailupäivänä kilpailivat juniorinaiset. Suomen Linnea Ceder sijoittui lyhytohjelmassa neljänneksi pistein 44,21. Sarjassa kilpailee peräti 37 luistelijaa.

Ceder, joka kotimaassa edustaa Espoon Jäätaitureita, onnistui mm. ensimmäistä kertaa lyhytohjelmaan sijoitetussa kolmois-kolmoisyhdistelmässä. Kolmoisritti päättyi kaatumiseen, mutta luistelija oli lyhytohjelman jälkeen hyvillä mielin.

– Olen iloinen uuden yhdistelmän onnistumisesta, ja ohjelma sujui rennosti. Tästä on hyvä jatkaa vapaaohjelmaan, viestitti Ceder kilpailun jälkeen.

Suomen toinen edustaja juniorisarjassa on Anni Skogberg. Skogbergillä oli pieniä vaikeuksia lyhytohjelmassa. Hän sai suorituksestaan pisteet 29,23 ja sijoitus kilpailussa on tällä hetkellä 24.

Juniorinaisten vapaaohjelmat luistellaan torstaina 12.1.

Seniorinaisten lyhytohjelmakilpailu luistellaan torstai-iltana, ja seniorimiesten kilpailu starttaa lyhytohjelmin perjantaina iltapäivällä.

_______________________________________________________________

Suomen edustajat

Seniorinaiset:
Joanna Kallela TapTL
Liubov Efimenko TL
Hanna Kiviniemi TapTL

Seniorimiehet:
Valtter Virtanen KeLS

Junioritytöt:
Anni Skogberg EsJt
Linnea Ceder EsJt

Kilpailun nettisivu: http://www.mentorcup.pl/
Aikataulu: http://www.mentorcup.pl/time-shedule
Live stream: http://www.mentorcup.pl/live-video


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024