Uutiset

Yksinluistelun, jäätanssin ja pariluistelun SM-kilpailut käyntiin junioreiden kilpailuilla

Yksinluistelun, jäätanssin ja pariluistelun SM-kilpailut käyntiin junioreiden kilpailuilla

SM-junioripoikien kilpailua johtaa lyhytohjelmien jälkeen Kuopion Taitoluistelijoiden Benjam Papp 49,04 pisteellä. 17-vuotias Papp edustaa ensimmäistä kauttaan Suomea. Papp aloitti ohjelmansa lennokkaalla kolmoistulppi-kaksoistulppi-yhdistelmällä ja jatkoi onnistuneeseen kolmoisrittiin ja kaksoisaxeliin. Myös ohjelman piruetit pyörivät laadukkaasti ja ne arvosteltiin korkeimmille eli kolmos- ja nelostasoille.
-Sain aikavähennyksen, mutta muuten olen iloinen suorituksestani. Toivottavasti huomennakin menee kaikki yhtä hyvin, iloitsi Papp. Toisena on Helsingfors Skridskoklubia edustava Lucas Tiilikainen 39,86 pisteellä ja kolmantena Mikkelin Luistelijoiden Lauri Lankila 34,36 pisteellä.

SM-juniorityttöjen lyhytohjelmakilpailun voitti ensimmäistä kauttaan junioreissa kilpaileva Espoon Jäätaitureiden Linnea Ceder 44,39 pisteellä. 14-vuotias Ceder teki lyhytohjelmassaan onnistuneen kolmoissalchow-kaksoistulppi-yhdistelmän, kolmoisritin ja kaksoisaxelin.
-Meni tosi hyvin. Luistelu oli rentoa, enkä jännittänyt paljoa, riemuitsi Ceder. Toisena kilpailussa on Lilli Saksela (EsJt) 43,72 pisteellä ja kolmantena Jade Rautiainen (HL) 42,73 pisteellä.

Jäätanssin juniorisarjan ainoa pari, Helsingin Luistelijoita edustava Monica Lindfors – Juho Pirinen saavutti lyhyttanssillaan 39,69 pistettä. -Vähän harmittaa, että ohjelmaan tuli virhe ajoituksellisesti. Lähdimme liian aikaisin ensimmäiseen bluesiin, mikä vei kyseisestä elementistä paljon pisteitä. Se ei kuitenkaan onneksi vaikuttanut loppuohjelmaan. Vapaaohjelmakilpailuun nollataan tämän päivän suoritus ja lähdetään puhtaalta pöydältä, Lindfors ja Pirinen summasivat ohjelman jälkeen.

SM-senioreiden lyhytohjelmakilpailu on parhaillaan käynnissä Tampereen jäähallissa.

SM-kilpailujen luistelujärjestykset/aikataulut/tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/YLJTSM17/index.htm

SM-kilpailun nettisivut: http://taitoluistelu.tappara.fi/taitoluistelu/yksinluistelun_ja_jaatanssin_sm_2017/  

SM-kilpailu Facebookissa: https://www.facebook.com/Yksinluistelun-ja-j%C3%A4%C3%A4tanssin-SM-2017-1740973332842849/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024