Uutiset

Peltonen, Virtanen, Törn & Partanen sekä Simonen & Penasse johdossa yksinluistelun, jäätanssin ja pariluistelun SM-kilpailuissa

Peltonen, Virtanen, Törn & Partanen sekä Simonen & Penasse johdossa yksinluistelun, jäätanssin ja pariluistelun SM-kilpailuissa

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Emmi Peltonen johtaa seniorinaisten sarjaa lyhytohjelmakilpailun jälkeen pistein 54,45. Lennokkaan kolmoistulppi-kolmoistulppi-hyppy-yhdistelmän ja kaksoisaxelin ohjelmassaan tehnyt Peltonen oli tyytyväinen suoritukseensa. Ohjelman ainoa virhe osui kolmoisriittiin, joka päättyi kaatumiseen. -Tosi hyvä fiilis. Sain hyvät pisteet, vaikka ohjelmaan osuikin pieni kaatuminen. Sain itseni kuitenkin koottua. Nollaan tilanteen huomiseksi ja yritän luistella saman lailla kuin nyt, Peltonen tiivistää.
Toisena kilpailussa on Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors pistein 52,43.
-Tämä ei ollut paras suoritukseni, Lindfors summaa.
Kolmannelta sijalta vapaaohjelmakilpailuun lähtee Kooveen Jenni Saarinen 52,25 pisteellä.
-Verryttely oli aika vaikea, mutta sain koottua itseni ihan hyvin. Olen erityisen tyytyväinen hyppy-yhdistelmääni. Huomisessa vapaaohjelmakilpailussa haluan nauttia luistelusta. En ota mitään piste- tai sijoituspaineita, Saarinen sanoo.

Seniorimiesten sarjan ainoa kilpailija, Keravan Luistinseuraa edustava Valtter Virtanen saavutti lyhytohjelmastaan 61,48 pistettä. Virtanen teki ohjelmassaan onnistuneet kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmät sekä kolmoisritin. Kaksoisaxeliin osui kuitenkin haparointia. -Tilanne oli hieman haastava henkisesti, kun kilpailun lopputulos on jo nyt täysin selvä. Luistelu oli kuitenkin perusrentoa menoa. Huomenna lähden tekemään MM-pisterajoihin riittävää ohjelmaa, vaikka näitä pisteitä ei siihen lasketakaan, Virtanen kertoo.

Jäätanssin senioreiden lyhyttanssikilpailun voitti Helsingin Luistelijoiden Cecilia Törn – Jussiville Partanen. Parin intensiivinen lyhyttanssi toi 59,88 pistettä. -Tämä oli meille aika normaali luistelu. Pieniä virheitä tuli, mutta kyllä tämä oli tämän kauden paras kilpailusuoritus. Aina voi kuitenkin parantaa, pari summaa suoritustaan.
Toisella sijalla ovat samaa seuraa edustavat Juulia Turkkila – Matthias Versluis 48,42 pisteellä. -Lyhyttanssi meni ihan ok. Twisselit, joka on tärkeä elementti, ei aivan sujunut. Seuraavissa kilpailuissa koitamme vielä enemmän keskittyä musiikkiin ja olla juuri siinä hetkessä mukana, pari pohtii.
-Vuosi sitten, jos joku olisi sanonut, että olemme tässä tänään, niin en olisi kyllä uskonut. Mutta onneksi olemme, nyt pystyn nauttimaan kilpailuista jo ennen kuin menemme jäälle, Turkkila kertoo hymyillen.

Ensimmäistä kertaa yli 10 vuoteen SM-kilpajäällä nähtiin myös pariluistelua, kun Kuopion Taitoluistelijoita edustavat Emilia Simonen – Matthew Penasse toivat jäälle lyhytohjelmansa. Pari saavutti pisteet 44,92. Aikaisemmin yksinluistelijana tunnettu Simonen päätti haastaa itsensä loukkaantumiskierteen jälkeen vaihtamalla lajia pariluisteluun. -Olen tykännyt tosi paljon. Heittohypyt ovat ehdoton suosikkini. Tämä on paljon monipuolisempaa kuin yksinluistelu, Simonen kertoo.
-Olemme tosi tyytyväisiä luisteluumme. Saimme kaikkein vaikeimmat elementit tehtyä. Vähän harmittaa, että helpompiin kuitenkin tuli pieniä virheitä, pari sanoo.
-Oli hienoa luistella ensimmäistä kertaa SM-kilpailuissa. Ympäristö on viihtyisä ja monet ihmiset tulivat kannustamaan meitä, Penasse kertoo.

Suomen mestaruudet ratkaisevat vapaaohjelmakilpailut luistellaan huomenna sunnuntaina 18.12.2016 klo 10.00 alkaen Tampereen jäähallissa.

 

SM-kilpailujen tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/YLJTSM17/index.htm

SM-kilpailun nettisivut: http://taitoluistelu.tappara.fi/taitoluistelu/yksinluistelun_ja_jaatanssin_sm_2017/  

SM-kilpailu Facebookissa: https://www.facebook.com/Yksinluistelun-ja-j%C3%A4%C3%A4tanssin-SM-2017-1740973332842849/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024