Uutiset

Finlandia Trophy: Jäätanssia johtaa lyhyttanssin jälkeen Venäjän Stepanova-Bukin

Jäätanssia johtaa lyhyttanssin jälkeen Venäjän Stepanova-Bukin

Vuoden 2015 EM-kolmoset Venäjän Alexandra Stepanova-Ivan Bukin ottivat selkeän johtopaikan lauantai-illan lyhyttanssikilpailun jälkeen. Vakuuttavasti bluesia tulkinnut pari sai ohjelmastaan 69,63 pistettä, mikä on heidän uusi ennätyksensä. Tänä vuonna parit tulkitsevat pakollisena rytminä bluesia, jonka lisäksi valittavana on lisäksi swing ja/tai hip-hop

– Olimme erittäin hermostuneita ennen kisaa, mutta nyt olemme todella tyytyväisiä. Nautimme suunnattomasti luistelustamme tänään. Olemme päässeet uuden koreografin myötä uudelle tasolle, pari iloitsi.

– Uskomme ja odotamme, että voimme näyttää huomenna parasta luisteluamme, pari pohti huomista vapaatanssikilpailua.

Yhdysvaltojen Madison Hubbell-Zachary Donohue (MM6. 2016) ovat kilpailussa toisella sijalla pistein 65,31.

– Tämä oli kauden toinen kilpailu lyhytohjelmallamme. Ohjelma on kehittynyt selvästi. Tänään meni ihan hyvin, mutta tekniset pisteet jäivät hieman alas, pari mietti.

Kolmanneksi pistein 62,27 sijoittuneet Venäjän Tiffany Zahorski-Jonathan Guerreiro kertoivat nauttineensa luistelusta tänään ja antoi yleisölle kiitosta villistä kannustuksesta.

Suomalaispareista parhaiten sijoittuneet Cecilia Törn-Jussiville Partanen keräsivät lyhyttanssillaan 46,66 pistettä, joilla he ovat lyhyttanssin jälkeen seitsemäntenä. Ohjelma sujui suunnitelmien mukaan lukuun ottamatta askelsarjan loppuvaiheessa tapahtunutta kaatumista.

– Alussa tuntui hyvältä ja kaatuminen tuli yllätyksenä. Meillä oli eri suunnat, joita yritin korjata mutta kamppasinkin itseni, Partanen analysoi.

– Tällaista tämä on, eihän kaikki aina mene täydellisesti. Saatiin hyvin kiinni fiiliksestä uudestaan. Olemme itse paljon valmiimpia kuin kaksi viikkoa sitten Italian Lombardia Trophyssa, jolloin takana oli vain muutama kokonainen suoritus. Nyt ei tarvitse keskittyä enää jaksamiseen, summaa Törn parin suoritusta.

Keskiviikkona Pietarista Suomeen saapuneille Olesia Karmille ja Max Lindholmille Finlandia Trophy on kauden avauskisa. Ilman suurempia virheitä luistelleet, mutta pisteisiin pettyneet suomalaiset kerryttivät lyhyttanssillaan 42,80 pistettä ja ovat kilpailussa kymmenentenä.

– No enpä tiedä, kulki ihan ok, vaikka luistelu ei ollut yhtä lennokasta kuin treeneissä, Lindholm arvioi.

– Teknisten pisteiden perusteella jotkut tasot jäivät savuttamamatta. Tämä vaatii lisää analysointia. Olemme saaneet hyvää palautetta sekä Suomessa että Venäjällä, Karmi kertoo pettyneenä.

Kauden rytminä olevaa bluesiin pari arvioi itselleen viimevuotista valssia sopivammaksi.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/CSFIN2016/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024