Uutiset

Finlandia Trophy: Pariluistelun maailmanmestarit helppoon voittoon Finlandia Trophyssa

Pariluistelun maailmanmestarit helppoon voittoon Finlandia Trophyssa

 

Kanadan Meagan Duhamel ja Eric Radford luistelivat selvään voittoon Finlandia Trophyn pariluistelukilpailussa Espoossa pistein 197,78. Vaikka perjantain vapaaohjelmassa parille sattui useita virheitä, vapaaohjelman ykköstila irtosi ylivoimaisin pistein 131,29.

 

– Tänään tuntui paremmalta kuin eilen lyhytohjelmassa. Meillä oli vaikeuksia tässä kilpailussa, mutta tämä oli silti hyvä alku kaudelle, kertoi Radford.

– On aina hienoa onnistua, mutta tällaisesta vaikeuksien kautta voittoon -kilpailusta oppii kuitenkin eniten. Tällaiset kilpailut ovat hyvin arvokkaita, Duhamel sanoi.

 

Toiselle sijalle luistelivat Venäjän Kristina Astakhova ja Alexei Rogonov pistein 169,10. Vapaaluistelusta pari sai pisteitä 111,84.

– Tämä oli meille kauden ensimmäinen kilpailu ja kilpailimme tänään lähinnä vain itsemme kanssa. Tärkeintä oli saada kokemusta heti alkukaudesta, Rogonov sanoi.

– Ohjelman loppuosa oli todella raskas, sillä viimeisen noston ponnistuksen ajoitus ei mennyt ihan nappiin. Sain sen silti puserrettua loppuun, Rogonov kertasi.

 

Saksan Mari Vartman ja Ruben Blommaert pitivät lyhytohjelman jälkeisen kolmannen sijansa yhteispistein 164,91. Vapaaohjelmasta tuomarit antoivat 108,33.

– Vapaaohjelman ensimmäinen elementti, heittokolmoistwist, epäonnistui. Olimme hämmentyneitä epäonnistuneen alun jälkeen. Sellaista ei koskaan ole tapahtunut aiemmin. Olisin halunnut aloittaa ohjelman alusta, mutta oli pakko jatkaa, Vartman harmittelee.

– Saimme itsemme koottua ja olemme tyytyväisiä kokonaisuuteen. Olemme edistyneet sitten edellisen kilpailun.

 

Pariluistelu otettiin useiden vuosien tauon jälkeen takaisin Finlandia Trophyn ohjelmaan muun muassa keväällä luisteltavien taitoluistelun MM-kilpailujen vuoksi. Trophy toimii MM2017-kisalle nk. esikilpailuna.

 

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1617/CSFIN2016/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024