Uutiset

Taitoluistelun Tuki ry:ltä 40 000 euroa taitoluistelun tukemiseen

Taitoluistelun Tuki ry:ltä 40 000 euroa taitoluistelun tukemiseen

Taitoluistelun Tuki ry aloitti vuonna 2016 uuden lahjoitusohjelman ”Jane Erkko olympiaedustus lahjoitusohjelma 2016 – 2022”, jonka tarkoituksena on mahdollistaa taitoluistelijoiden edustus vuoden 2018 Pyeongchangin olympialaisissa.

Yhdistys kutsui keväällä 2016 luistelijoita hakemaan tukea (kauden 2015 – 2016 tulosten perusteella). Ohjelma keskittyy yksittäisten luistelijoiden tukemiseen ja myönnettävä tuki on tarkoitettu mahdollistamaan luistelijan valmennuksen erityistarpeet. Ohjelma jatkuu vuoden 2022 Pekingin olympialaisiin saakka. Tuen piiriin kuuluvan ryhmän koko sekä avustusten määrä käsitellään yhdistyksessä vuosittain.

Taitoluistelun Tuki ry on päättänyt myöntää tätä tukea kaudelle 2016-2017 seuraaville luistelijoille: Roman Galay, Anni Järvenpää ja Viveca Lindfors. Tuen määrä on kullekin luistelijalle 10 000 euroa.

Kymmenvuotinen lahjoitusohjelma ”Tuki kansainvälisyyteen panostavalle seuralle” aloitettiin vuonna 2010. Ohjelman tarkoitus on edesauttaa luistelijoiden kansainväliselle tasolle pääsyä tukemalla tämän mahdollistavien seurojen toimintaa. Lahjoitus tehdään seuralle, jonka yhdistys katsoo edellisellä kaudella panostaneen luistelijoidensa nousuun kansainvälisen tason huippuluistelijoiksi.

20.5.2016 pitämässään hallituksen kokouksessa, Taitoluistelun Tuki ry on päättänyt palkita Espoon Jäätaiturit ry:n esimerkillisestä toiminnasta kansainvälisen tason luistelijoiden kasvattajana ja lahjoittaa seuralle tähän työhön 10 000 euroa. Perusteluina päätöksessään yhdistys toteaa, että seura on mahdollistanut usean vuoden ajan luistelijoidensa henkilökohtaisten valmentajien osallistumisen kansainvälisiin kilpailuihin. Viveca Lindforsin menestys ensikertalaisena EM-kilpailuissa (8. sija) ja MM-kilpailuissa osoitti seuran pitkäjänteisen työn. Menestyksen myötä seura on innostanut samalla uutta sukupolvea taitoluistelun pariin. 

Taitoluistelun Tuki ry
Pekka Leskinen
puheenjohtaja


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024