Uutiset

NDP2 – kansainvälinen huippuseminaari keräsi valmentajia ja luistelijoita Vierumäelle

Kansainvälisestä huippuseminaarista puhtia ja ideoita uuteen kauteen

Kansainvälinen huippuseminaari Nordic Development Project 2 keräsi 10.-13.5.2016 aurinkoiselle Vierumäelle taitoluisteluvalmentajia ja luistelijoita Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Italiasta, Yhdysvalloista ja Venäjältä. Kiiteltyyn seminaariin osallistui yli 30 valmentajaa joukossaan useita Suomen Taitoluisteluliiton valmennusryhmiin kuuluvien urheilijoiden valmentajia. Demoluistelijoina harjoituksissa nähtiin MM-hopeaa vuonna 2012 voittanut Alena Leonova ja tänä vuonna Venäjän junioreiden mestaruuden voittanut Dmitri Aliev.

Koulutuksen tavoitteena oli kehittää valmentajien keinoja kasvattaa kansainvälisesti menestyneistä junioriluistelijoista kansainvälisesti menestyneitä senioritason luistelijoita. Seminaarin moderaattoreina toimivat maailmallakin ylistystä keränneet asiantuntijat, jotka heittäytyivät ennakkoluulottomasti avoimeen keskusteluun valmentajien ja luistelijoiden kanssa.

Kori Ade toi harjoituksissaan uusia näkökulmia muun muassa hyppyharjoitteisiin, mutta myös erityisesti valmentajan ja urheilijan väliseen vuorovaikutukseen ja harjoitustilanteiden ilmapiiriin. Evgeni Rucavicin jääharjoituksissa perehdyttiin hyppyjen harjoitteluun pienintäkin yksityiskohtaa myöten ja Andrey Lushikovin esitteli valmentajille innovatiivisia oheisharjoitteita, joissa hyödynnettiin muun muassa valoja, palloja ja tasapainolautoja. Fysioterapeutti Lilli Helpi keskittyi luistelijoiden fyysisen hyvinvoinnin käsittelyyn luennoillaan, Riina Valto tutustutti osallistujat fyysisiin testauksiin ja Tarja Ristasen johdolla pohdittiin, millainen on laadukas taitoluisteluohjelma tuomarin silmin. Neljän tiiviin päivän aikana osallistujat pääsivät uppoutumaan taitoluisteluun monelta eri kantilta ja uusia ideoita ja ajatuksia pyöriteltiin mielessä vielä illan myöhäisinä tunteinakin.

Osallistujilta kantautui läpi viikon erittäin positiivista palautetta ja toiveita seminaarin järjestämisestä vuosittain.

Suomen Taitoluisteluliitto kiittää kaikkia osallistujia sekä toivottaa intoa ja aurinkoa kevään treeneihin!


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024