Uutiset

Viveca Lindfors MM-vapaaohjelmaan

Viveca Lindfors MM-kisojen vapaaohjelmaan

Viveca Lindfors sijoittui Bostonissa käytävien taitoluistelun MM-kisojen lyhytohjelmassa sijalle 23 ja jatkaa lauantaina luisteltavaan vapaaohjelmakilpailuun. 38 luistelijan joukosta 24 selvitti tiensä finaaliin.

Espoon Jäätaitureita edustava Lindfors aloitti ohjelmansa vakuuttavasti. Niin kolmoistulppi-kolmoistulppi -yhdistelmä kuin soolokolmoislutzkin napsahtivat täydellisesti kohdilleen. Vahvasti Tuomas Kantelisen säveltämää Persialaista tanssia (Lumikuningatar) tulkinnut Lindfors oli hyvässä ennätysvauhdissa ennen viimeistä hyppyelementtiä, kaksoisakselia, jonka jäi vain yksinkertaiseksi. Pisteet 50,18 jäivät 3,74 pistettä tammikuun Euroopan mestaruuskilpailun lyhytohjelman ennätyspisteistä.

– Hyvin menneen alun jälkeen ajattelin ennen akselia, että tämäkin on nyt pakko mennä. Se oli tyhmä virhe. Keskittyminen vaan lipsui, Lindfors sanoi.

MM-kilpailu on 17-vuotiaalle Lindforsille uran ensimmäinen aikuisten arvokilpailu. MM-kilpailu ei tuonut mukanaan suurempaa jännitysmomenttia, vaan suomalainen valmistatui ohjelmaansa kuin mihin tahansa kilpailuun.

– Kyllä tunnelma on täällä selvästi sähköisempi kuin muissa kilpailuissa. En silti jännittänyt liikaa. Minulla on nimittäin äitini kanssa sopimus, että hän hoitaa jännittämisen minä luistelemisen, Lindfors hymyili.

Naisten kilpailua johtaa Yhdysvaltojen Gracie Gold 76,43. Lindfors lähtee ensimmäiseen MM-vapaaohjelmaan tekemään mahdollisimman hyvää suoritusta. Tahdosta ja taidosta ei homma ole kiinni, sillä Bostonin harjoitusjäällä hän esitti ohjelmaelementtiensä lisäksi vaikeita kolmoislutz-kolmoistulppi- sekä kaksoisaksel-oiler-kolmoisflip -yhdistelmiä. Samaa repertuaaria, jota maailman parhaat esittävät vapaaohjelmissaan.

– Päätin näyttää. Ihan vaan koska oli hyvä draivi, Lindfors sanoi.

 

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1516/wc2016/index.htm

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024