Uutiset

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis jäätanssipariksi

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis jäätanssipariksi

Suomen parhaisiin yksinluistelijoihin viime vuosina kuuluneet Juulia Turkkila (21) ja Matthias Versluis (21) jättävät yksinluistelujäät ja siirtyvät jäätanssipariksi.

-Loukkaantumisten jälkeen tuntui siltä, että kroppa ei enää kestänyt yksinluistelun hyppyjä, joten aloin pohtia siirtymistä jäätanssiin. Pyysin Matthiasta parikseni ja hän suostui, kertoo iloinen Turkkila.

-Kulunut kausi oli aika rankka ja motivaation löytyminen yksinluisteluun oli vaikeaa. Tuntui, että en enää nauttinut luistelusta ja elämässä kuitenkin pitäisi tehdä asioita, joista tykkää. Kun Juulia kysyi minua parikseen, ajattelin, että voisihan sitä kokeilla ja tässä sitä nyt ollaan. Jäätanssi on tosi kivaa ja tuntuu, että tiimityö toimii minulle paremmin kuin yksin harjoittelu, vahvistaa vapautuneen oloinen Versluis.

Pari harjoittelee Helsingissä entisen maailmanmestarin Maurizio Margaglion johdolla.
Samoilla jäillä treenaa myös Suomen tämän hetken ykköspari, vuoden 2016 MM-kilpailuissa sijalle 18 luistelleet Cecilia Törn ja Jussiville Partanen.

-Kyllähän tässä on kaikki pitänyt aloittaa alusta ja opittavaa on paljon. Huomiota on täytynyt kiinnittää ihan uusiin asioihin, kuten yläkropan asentoon. Myös tottuminen kontaktiin vie aikaa, pari summaa.

-Tämä alku nyt on vähän tallaista sisäänajoa, Versluis tarkentaa.
-Ja toisen tuntemaan oppimista, jatkaa Turkkila.

Juulia Turkkila on edustanut Suomea neljästi sekä MM- että EM-kilpailuissa parhaina sijoituksinaan 12. sija EM-kilpailuissa vuonna 2014 ja 18. sija MM-kilpailuissa vuonna 2012. Vuoden 2014 Suomen mestari sijoittui viime joulukuussa luistelluissa SM-kilpailuissa kolmanneksi. Kauden 2014-2015 Turkkila joutui jättämään kokonaan väliin loukkaantumisen takia.

Matthias Versluis hyppäsi ensimmäisenä suomalaisena miesluistelijana onnistuneen neloishypyn kilpailutilanteessa keväällä 2014. Myös Versluisilla on Suomen mestarin titteli vuodelta 2014 ja vuoden 2016 SM-kilpailuissa hän sijoittui kolmanneksi.

Menestyneet luistelijat ovat löytäneet jäätanssista aivan uusia haasteita ja nautinnon aiheita.
-Parasta jäätanssissa on vauhti ja liuku, pohtii Versluis.
-Myös esiintyminen ja tulkinta tulevat varmasti olemaan jäätanssin antoisimpia puolia, Turkkila kertoo.

Tavoitteelliseen harjoitteluun tottuneiden Turkkilan ja Versluisin tavoitteet jäätanssissa ovat vähintään yhtä korkealla kuin yksinluistelussakin, ehkä vielä korkeammallakin.

-Lähdemme tähän hommaan ihan täysillä ja tavoitteenamme on päästä edustamaan Suomea maailmalle. Emme ole vielä lyöneet ensi kauden ohjelmaa lukkoon, mutta jos kaikki menee hyvin, niin tarkoitus olisi kisata jo ensi syksynä joissain pienissä kilpailuissa.

-Olo on nyt todella vapautunut. Tuntuu kuin taakka olisi pudonnut harteilta. Nyt vain nautitaan treenaamisesta, tiivistää pari tunnelmansa uudesta urastaan.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024