Uutiset

Shanghai Trophy 4.-6.3. / tulokset

Marigold IceUnity viidenneksi Shanghai Trophyssa

Shanghai Trophyn muodostelmaluistelukilpailussa kilpailivat perjantaina ja lauantaina kuusi viime vuoden MM-kilpailuissa parhaiten menestynyttä maata. Suomea kilpailussa edusti viime vuoden MM-hopeamitalistijoukkue Marigold IceUnity.
Vapaaohjelmakilpailuun Marigold IceUnity lähti neljänneltä sijalta luisteltuaan lyhytohjelmansa Rocky Horror Picture energisesti ja vahvasti. Joukkue ei kuitenkaan saanut odotettuja teknisiä tasoja läpi, mikä näkyi pistesaldossa.

Joukkueen vapaaohjelma Jin-Jang oli tunteikkaan harmoninen kokonaisuus. Ohjelman loppuun osunut valitettava kaatuminen ja loppunoston haparointi rokottivat kuitenkin pisteitä. Lopputuloksissa Marigold IceUnity oli 188,50 pisteellä viides.

-Ei nyt ihan nappiin mennyt, mutta ei tämä ollut huonokaan. Tytöillä oli hyvä fiilis luistella, mutta pisteissä jäätiin kyllä liian alas, totesi joukkueen valmentaja Anu Oksanen.

Kilpailun voitti Venäjän Paradise 205,33 pisteellä.

Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season1516/st2016/

_____________________________________________________________________

Maailma parhaat muodostelmaluistelujoukkueet kisaavat Shanghaissa 4.-6.3.2016

Tällä viikolla Shanghaissa koetaan historiallisia hetkiä, kun Kansainvälisen luisteluliiton eli ISU:n järjestämässä Shanghai Trophyssa kilpaillaan pikaluistelun short trackissa ja muodostelmaluistelussa. Kansainvälinen luisteluliitto on tällä kaudella halunnut lisätä muodostelmaluistelun näkyvyyttä ja yhdistää nyt ensimmäistä kertaa kaksi ISU:n alaista lajia samoihin kilpailuihin.

Suomea muodostelmaluistelukilpailussa edustaa viime viikonloppuna SM-kilpailuissa toiseksi sijoittunut Marigold IceUnity.

– Muodostelmaluistelun tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että aasialaiset pääsevät osaksi tätä hienoa lajia. Vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisia varten Kiinassa on suunnitteilla monta jäähallihanketta. Kiinalaiset haluavat todella panostaa talvilajien harrastusmahdollisuuksiin ja siten yhä parempaan menestykseen omissa kotikisoissaan. On siis toivottavaa, että myös muodostelmaluistelun kiinnostus siellä kasvaisi ja järjestäjät innostuisivat siitä, pohtii Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen.

Shanghain muodostelmaluistelukilpailussa on mukana kuusi maailman kärkijoukkuetta Ruotsista, Saksasta, Yhdysvalloista, Venäjältä, Kanadasta ja Suomesta.

Anu Oksanen iloitsee, että Marigold IceUnityn vapaaohjelman teemaksi osui tällä kaudella aasialaishenkinen Jin-Jang, vaikkei Shanghain matkasta ollut ohjelman teemaa valittaessa vielä tietoakaan.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024