Uutiset

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut: Team Unique suomenmestariksi

Team Uniquelle Suomen mestaruus ja MM-kisapaikka

HSK:n Team Unique vei Suomen mestaruuden muodostelmaluistelun seniorisarjassa kokonaispistein 203,42. Samalla se varmisti paikkansa huhtikuussa luisteltaviin Budapestin MM-kisoihin. Suomen toinen MM-lähtijä on HTK:n Rockettes, joka varmisti MM-kisapaikkansa valintakilpailuvoitoillaan.

Team Unique luisteli vapaaohjelmansa Empty Promises puhtaasti ja varmasti. Se kokosi vapaaohjelmasta pisteet 131,14 ja kokonaispisteet 203,42. Joukkue voitti edellispäivänä myös lyhytohjelmakilpailun.
-Tuntuu tosi hyvältä, olemme tehneet todella paljon töitä. Olen kuitenkin realisti. Tämä oli välipysäkki ennen seuraavia vaativia pysäkkejä. Molemmat ohjelmat pitää saada täydellisiksi ennen MM-kilpailuja. Töitä on tehtävä yksilöinä ja joukkueena, pohti valmentaja Mirjami Penttinen.

Unikkien voitto pudotti MM-kilpailuista Marigold IceUnityn, joka jäi nyt ensimmäistä kertaa MM-kisojen ulkopuolelle. Joukkue luisteli varmasti vapaaohjelmansa Jin-Jang, mutta epäonnistuminen ryhmänostossa kävi joukkueelle kalliiksi. Se sai suorituksestaan pisteet 128,99 ja kokonaispisteet 200,47, jotka oikeuttivat SM-hopeaan.
-Olen tosi ylpeä joukkueesta. Nostoon tuli harmittava virhe, joka tässä tilanteessa oli liian iso. Joukkue kuitenkin keräsi itsensä loppuohjelmaan hienosti, valmentaja Anu Oksanen kertoi.

HTK:n Rockettesin Matka kuuhun ei tällä kertaa sujunut ongelmitta. Ohjelmaan osui kaksi kaatumista, jotka verottivat teknisiä pisteitä ja toivat kaksi vähennystä. Joukkue vei SM-pronssin vapaaohjelmapistein 128,55 ja kokonaispistein 199,76.
-Tämä ei ollut meidän viikonloppumme. Katse käännetään nyt kohti MM-kilpailuja, tiivisti valmentaja Kaisa Arrateig joukkueen tunnelmat.

ETK:n Revolutions on SM-nelonen kokonaispistein 157,61. Joukkue sai vapaaohjelmastaan The Harlequin – You Must Be Joking kauden ennätyspisteet 106, mikä oli myös sen tavoite SM-kilpailuissa.

Junioreiden kilpailu

Helsingin Luistelijoiden Musketeers vei SM-kullan muodostelmaluistelun juniorisarjassa. Mestaruuttaan puolustanut joukkue luisteli vahvasti ja ilman suuria virheitä vapaaohjelmansa Muskettisoturien paluu ja sai suorituksestaan pisteet 103,63 ja kokonaispisteet 165,41.
-Se oli hieno ohjelma. Alussa oli pientä haparointia, mutta joukkue keräsi itsensä hyvin ja lopputulos oli tässä, kertasi joukkueen iloinen valmentaja Anu Oksanen.

Lyhytohjelman jälkeen kilpailua johtanut HSK:n Team Mystique jäi hopealle kokonaispistein 164,90. Les Pariennes eteni pehmeästi elementistä toiseen, mutta pisteistä yhden vei ohjelmaan osunut kaatuminen.
-Ohjelma oli oikein kaunis perussuoritus. Turhaa kompurointia oli vähän, mutta olen tyytyväinen, joukkueen valmentaja Mirjami Penttinen kertoi.

HTK:n Team Fintastic lähti vapaaohjelmaan neljänneltä tilalta. Joukkue paransi kuitenkin suoritustaan vapaaohjelmassaan Aikakone ja sai siitä pisteet 101,64. Tähänkin ohjelmaan mahtui yksi kaatuminen. Kokonaispistein 155,59 se otti SM-pronssin.
-Ihanaa luistelua se oli, vaikka ei ihan suunnitelmien mukaan mennytkään. Tämä on huikean hyvä joukkue ja parin viikon päästä lähdemme junioreiden World Challenge Cup:iin haastamaan maailman, summasi valmentaja Kaisa Arrateig.

Lyhytohjelmien jälkeen kolmantena ollut Naantalin Sun City Swing putosi kokonaiskilpailun neljänneksi, vaikka se onnistuikin hyvin ohjelmassaan Game of life – What is real. Joukkue kokosi vapaaohjelmasta pisteet 93,59 ja kokonaispisteet 148,92.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/MLSM16/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024