Mozart Cup 21.-24.1. Salzburg / tuloksia

Mozart Cup 21.-24.1. Salzburg, Itävalta

Vapaaohjelmien tulokset:

Marigold IceUnity voitti kilpailun ylivoimaisesti 190,31 pisteellä. Joukkue luisteli koskettavan vapaaohjelmansa vahvasti ja sai siitä 125,79 pistettä.

-Suunta on oikea. Joukkueen tekeminen oli paljon parempaa ja tarkempaa kuin tämän kauden aikaisemmissa kilpailuissa. Myös joukkueen tulkinta oli vahventunut ja ohjelma saikin hyvin vastakaikua yleisöltä, arvioi valmentaja Anu Oksanen.

Kilpailussa toiseksi sijoittui Yhdysvaltojen Miami University 164,49 pisteellä ja kolmanneksi Kanadan Team Meraki 151,21 pisteellä.

Vapaaohjelmakilpailu käänsi juniorijoukkueiden asetelmia Sun City Swingin noustua kolmanneksi 92,63 pisteellä ja FireBladesin sijoituttua viidenneksi 87,96 pisteellä. Sun City Swing piti myös kokonaiskilpailussa kolmannen sijan 139,90 pisteellä FireBladesin sijoituttua neljänneksi 139,55 pisteellä. Stella Polaris sijoittui sekä vapaaohjelma- että kokonaiskilpailussa kuudenneksi yhteispistein 128,48.

-Kolmas sija oli ihan hyvä suoritus tässä kovatasoisessa kilpailussa. Joukkueen suoritus oli parempi kuin aamun harjoituksissa, mutta aika paljon sinne jäi vielä korjattavaa, kertasi kolmanneksi nousseen Sun City Swing-joukkueen valmentaja Essi Kivistö suoritusta.

Juniorijoukkueiden kilpailun voitti Venäjän Crystal Ice 149,57 pisteellä ja toiseksi tuli Yhdysvaltojen Lexettes 148,23 pisteellä.

Advanced novice-sarjassa Suomi otti ylivoimaisen kaksoisvoiton Dream Stepsin voitettua kilpailun 51,54 pisteellä ja Diamond Edgesin tultua toiseksi 50,76 pisteellä. Kolmanneksi sijoittui Iso-Britannian Shadows 37,94 pisteellä.

__________________________________________________________________________

Lyhytohjelmien tulokset:

Seniorisarjassa Marigold IceUnity voitti lyhytohjelmakilpailun 64,52 pisteellä. Joukkueen Rocky Horror Picture Show-teemaan luisteltu lyhytohjelma oli energinen ja vauhdikas esitys, vaikka joukkue aikataulumuutosten vuoksi joutuikin jäälle etuajassa valmistautumisen jäädessä kesken.
-Joukkue luisteli hyvin, mutta teknisesti suoritus ei ihan mennyt nappiin. Hoputtaminen ei kuitenkaan vaikuttanut rutinoituneen joukkueen suoritukseen jäällä, pohti valmentaja Anu Oksanen ohjelman jälkeen.

Juniorit aloittivat kilpailun upeasti FireBladesin vietyä lyhytohjelmakilpailun voiton 51,59 pisteellä. Joukkueen Luurankotanssi hurmasi niin yleisön kuin tuomaritkin mielenkiintoisella koreografialla ja taidokkailla elementeillä. Valmentaja Johanna Nuotiomaa kertoi ohjelman olleen kauden ensimmäinen onnistunut kilpailusuoritus, jonka myötä myös pistesaalis koki huiman nousun alkukauden pisteisiin verrattuna.
-Töitä on tehty paljon!

Sun Sity Swing lähtee vapaaohjelmakilpailuun sijalta neljä 47,27 pisteellä ja Stella Polaris sijalta viisi 45,71 pisteellä.

Viikonloppuna 21.-24.1. järjestetään Itävallan Salzburgissa yksi Euroopan suurimmista taitoluistelutapahtumista, muodostelmaluistelukilpailu Mozart Cup. Kilpailussa on mukana 74 joukkuetta 15 eri maasta.