Uutiset

YL + JT SM2016: perjantain tuloksia

Taitoluistelun SM-kilpailut Mikkelissä käynnistyivät junioreiden lyhytohjelmilla

Mikkelissä käytävät yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailut alkoivat perjantai-iltana juniorityttöjen- ja poikien lyhytohjelmilla. Tapparan Taitoluistelijat pitää kilpailussa kaksoisjohtoa Joanna Kallelan johtaessa kilpailua 47,32 pisteellä. Kallela teki onnistuneen ja laadukkaan ohjelman, josta löytyi sekä kolmoistulppi-kaksoistulppi-yhdistelmä että kolmoisflippi ja kaksoisaxel. Myös piruetit ja askelsarja olivat korkeinta eli nelostasoa. Tunnelmallisen ohjelman Les Miserables-musiikkiin luistellut Kallela oli riemuissaan ohjelman jälkeen. ”Hyvin meni, yllättävänkin hyvin. Kolmoisflippikin onnistui, vaikka en ollut kertaakaan saanut tehtyä sitä harjoituksissa onnistuneesti ohjelmaan”, iloitsi vasta muutamia viikkoja hyppyä harjoitellut Kallela.

Toisena kilpailussa on Petra Laakkonen 44,40 pisteellä. ”Hienosti meni”, totesi onnistuneella kolmoistulppi-kaksoistulppi-yhdistelmällä ohjelmansa aloittanut Laakkonen tyytyväisenä. Laadukas kaksoisaxel ja nelostasolla pyörineet piruetit täydensivät Laakkosen hyvin alkaneen ohjelman. Myös valmentajat Maaret Siromaa ja Susanna Haarala iloitsivat valmennettaviensa suorituksista: ”Tosi tyytyväisiä ollaan!”

Tiukasti Laakkosen perässä oleva Turun Riennon Taitoluistelun Sallianna Öztürk, 44,20 pistettä, oli ohjelman jälkeen riemuissaan. ”Kerrankin se (ohjelma) onnistui!”, iloitsi Öztürk. Abban Money Money Money-kappaleeseen luistellut Öztürk aloitti ohjelmansa onnistuneella kolmoissalchow-yhdistelmällä ja kaksoisaxelilla. Myös ohjelman piruetit pyörivät hienosti.

Neljäntenä on Espoon Jäätaitureiden Emma Niemi 41,91 pisteellä.

 

Junioripoikien kilpailu oli erittäin tasainen. Lyhytohjelmakilpailussa voiton vei Mikkelin Luistelijoiden Lauri Lankila 40,73 pisteellä. Lankilan hypyt kulkivat ohjelmassa mallikkaasti, mutta harmillisesti yhden piruetin jääminen kokonaan ilman pisteitä vähensi pistepottia. Siitäkin huolimatta kotihallissa luistellut Lankila oli hyvällä tuulella ohjelman jälkeen. ”Parasta oli päästä luistelemaan SM-kilpailuissa ja vieläpä kotiyleisön edessä”, Lankila summasi ohjelman jälkeen. Myös valmentaja Mervi Liimatainen oli erittäin tyytyväinen suojattinsa luisteluun.

Toisella sijalla on Kuopion Taitoluistelijoiden Kasperi Riihimäki 40,10 pisteellä. Riihimäen ohjelma alkoi kangerrellen ensimmäisen hyppy-yhdistelmän jäätyä puuttumaan kokonaan. Riihimäki kuitenkin keräsi itsensä hienosti ja loppuohjelma kulki sujuvasti. ”Hieman sekava fiilis jäi, mutta avoimin mielin lähden huomiseen vapaaohjelmaa”, pohti Riihimäki tuntojaan ohjelman jälkeen.

Kilpailun superpäivä on huomenna lauantaina, kun jäällä nähdään juniori- ja seniorijäätanssijoiden lyhyttanssit, seniorinaisten- ja miesten lyhytohjelmat sekä juniorityttöjen- ja poikien vapaaohjelmat.

 

SM-luistelujärjestykset/tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/YLJTSM16/index.htm

SM-kilpailun nettisivut: http://mikkelinluistelijat.sporttisaitti.com/yksinluistelun-ja-jaatanssin-sm-/

SM-kisat Facebookissa: https://www.facebook.com/MikkelinLuistelijatRy/?fref=ts

Hashtag:  #yljtsm2016

 

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024