Uutiset

Santa Claus Cup 28.11.-4.12. Budapest/tuloksia

Santa Claus Cup 28.11.-4.12. Budapest, Unkari

Seniorinaiset:

Hanna Kiviniemi sijoittui Budapestin kansainvälisessä Santa Claus Cupissa viidenneksi. Kiviniemi nousi lyhytohjelman yhdeksänneltä sijalta vapaaohjelmakilpailun viidenneksi ja saavutti yhteispisteet 132,50. Varsinkin vapaaohjelmassa tamperelainen onnistui ja pääsi tasolleen. Tasainen ja laadukas ohjelma palkittiin. Ilman lyhytohjelman epäonnistunutta kaksoisakselia Kiviniemi olisi hätyytellyt mitalisijaa.

Seniorimiehet:

Juho Pirinen sijoittui Santa Claus Cupin miesten sarjassa kuudenneksi. Pirisen sijoitus molemmissa osioissa oli kuudes. Hyppyjen osalta epäonnisen lyhytohjelman jälkeen tamperelainen sai koottua itsensä vapaaohjelmaan ja näytti muutamissa hypyissä osaamistaan, joskin mukaan mahtui myös virheitä. Tyylikkäänä luistelijana tunnettu suomalainen keräsi kokonaispisteet 144,14. Toinen suomalaisedustaja, Tino Olenius, oli 10:s pistein 126,40. Olenius oli lyhytohjelmassa 9:s ja vapaaohjelmassa 11:s. Kilpailun voitti Espanjan Felipe Montoya 169,89 pisteellä.

Juniorit, tytöt:

Petra Laakkonen toi Suomelle mitalin juniorityttöjen sarjassa sijoittumalla kilpailussa kolmanneksi. Tapparalainen luisteli varsin onnistuneen lyhytohjelman ja oli osiossa neljäs. Vapaaohjelma nosti hänet vielä pykälää korkeammalle. Kokonaispistepotiksi kertyi 115,65. Onnittelut Petralle ja tiimille!

Joanna Kallela oli kilpailussa 12:s pistein 100,88. Joanna oli lyhytohjelman 10:s, vapaaohjelman 12:s. Saara Järvinen oli kilpailussa 19:s (14/24), Lotta Malinen 25:s (26/26) ja Charlotta Löfgren 40:s (33/40).

Juniorit, pojat:

Suomen Lauri Lankila sijoittui junioripoikien sarjassa 16:nneksi pistein 87,53. Ensimmäistä juniorikauttaan luisteleva Lauri ei venynyt parhaimpaansa kummassakaan ohjelmassa. Mikkeliläinen hakee varmasti suoritukselleen revanssia viikon päästä käytävissä SM-kisoissa, jolloin on uusi tilaisuus näyttää todellista osaamistaan – kotiyleisön kannustuksen siivittämänä.

Advanced Novice, tytöt:

Lappeenrannan Enja Ruokonen teki kerrassaan uskomattoman tempun. Enja epäonnistui lyhytohjelmassa ollen osiossa vasta 16:s, mutta oli vapaaohjelman toinen. Huima nousu onnistuneen vapaaohjelman ansiosta toi hänelle kokonaiskilpailun kolmannen sijan ja pisteet 85,95. Onnittelut!

Lappeenrantalaisten panos kilpailussa oli muutoinkin vakuuttava: Laura Karhunen oli kuudes luisteltuaan kaksi hyvää ja tasaista ohjelmaa (lyhytohjelma 4./vapaaohjelma 6.). Kaisla Iljin oli hänkin hienosti seitsemäs (7./11.). Alisa Hakola oli 33:s (35/33).

Vapaatanssi, seniorit:

Olesia Karmi ja Max Lindholm sijoittuivat viidenneksi Budapestissä päättyneessä Santa Claus Cupin jäätanssikilpailussa. Yhdysvalloissa harjoitteleva suomalaispari keräsi kauden ennätyspisteensä 133,46 sijoittuen lyhyttanssissa neljänneksi ja vapaassa viidenneksi. Pari saavutti kilpailussa myös ISU:n vaatimat MM-kisojen tekniset pisteet, 40. Nousujohteista tekemistä.

 http://www.moksz.hu/images/mukorcsolya/versenyek/2015_16/santa_claus2015/ISU/CAT020RS.HTM

Lyhyttanssi:

Olesia Karmi ja Max Lindholm sijoittuivat lyhyttanssissa mukavasti neljänneksi ja saavuttivat kauden ennätyspisteet 52,63. Pisteet kertovat parin nousujohteisesta kehityksestä.  Kilpailua johtaa venäjän Tiffani Zahorski- Jonathan Gureiro pistein 57,97. Vapaatanssi luistellaan sunnuntaina.

____________________________________________________________

Unkarin Budapestissä luisteltavassa Santa Claus Cupissa Suomea edustavat:

Jäätanssi: Olesia Karmi – Max Lindholm 

Seniorinaiset: Hanna Kiviniemi

Seniorimiehet: Juho Pirinen, Tino Olenius

Junioritytöt: Joanna Kallela, Petra Laakkonen, Charlotta Löfgren, Lotta Malinen, Saara Järvinen

Junioripojat: Lauri Lankila

Advanced Novice tytöt: Enja Ruokonen, Laura Karhunen, Kaisla Iljin, Alisa Hakola

Tulokset:  http://www.moksz.hu/images/mukorcsolya/versenyek/2015_16/santa_claus2015/ISU/index.htm

Kilpailun nettisivu: http://www.moksz.hu/santa-claus-cup-2015-document

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024