Uutiset

Muodostelmaluistelun 2. SM-valintakilpailu Helsingissä 5.-6.12.2015

Muodostelmaluistelun 2. SM-valintakilpailu Helsingissä 5.-6.12.2015

Muodostelmaluistelun 2. SM-valintakilpailu käydään 5.-6.12.2015 Helsingin jäähallissa. Kilpailuissa nähdään suomalaiset huippujoukkueet SM-senioreissa, -junioreissa ja -noviiseissa.

Valintakilpailut tuovat viikonloppuna Helsinkiin yhteensä 29 muodostelmajoukkuetta ympäri Suomea, mikä tarkoittaa yli 600 luistelijaa. Kilpailu on kovaa sillä jaossa ovat viimeiset SM-kisapaikat helmikuussa Helsingissä pidettäviin SM-kilpailuihin. 1. valintakilpailuista kisapaikan lunastivat kustakin sarjasta kuusi parasta joukkuetta, sama määrä joukkueita saa paikan myös nyt.

Kilpailujen neljä seniorijoukkuetta, viime vuoden senioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa hopealle luistellut Marigold IceUnity (HL) ja sen kotimaiset kilpakumppanit Rockettes (HTK), Team Unique (HSK) ja Revolutions (ETK), ovat kaikki jo lunastaneet paikkansa SM-kilpailuihin. Kilpailu on kuitenkin näillekin joukkueille erittäin tärkeä, koska kilpailun tulokset vaikuttavat Unkarin Budapestissä keväällä käytävien maailmanmestaruuskilpailujen edustajien valintaan. Helmikuun lopussa Helsingissä käytävät SM-kilpailut sinetöivät lopullisesti seniorisarjan MM-edustajat.

Vuodesta 2000 lähtien järjestetyissä lajin MM-kilpailuissa Suomi on saavuttanut yhteensä 20 mitalia, joista kultaisia on kahdeksan. Kultaiset mitalit on kaulaansa saanut neljästi Marigold IceUnity, kolmesti Rockettes ja kerran Team Unique.

Myös juniorijoukkueille viikonlopun kilpailu on erityisen tärkeä, koska sen ja 1. valintakilpailun tulosten perusteella päätetään World Challenge Cupiin lähtijät. Juniorit kilpailevat vuorovuosin MM-kilpailuissa ja World Challenge Cupissa. Vuoden 2015 MM-kilpailuissa Musketeers (HL) voitti kultaa ja Team Fintastic (HTK) hopeaa. Vuoden 2014 World Challenge Cupissa Team Fintastic sijoittui ensimmäiseksi ja Musketeers kolmanneksi.

Muodostelmaluistelun 2. SM-valintakilpailu, Helsingin jäähallissa 5.-6.12.2015
Kilpailun järjestää: Helsingin Taitoluisteluklubi
Kilpailun sivut: http://www.helsingintaitoluisteluklubi.com/kilpailut/htk/kausi-2015-2016/ml-2-sm-valintakilpailu-5-6-12-2/

Facebook: https://www.facebook.com/Muodostelmaluistelun-2-SM-valintakisat-2015-575321245951273/?fref=ts


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024