Yl + Jt 2. SM-valintakilpailu Turussa 14.-15.11.2015 / tuloksia

Yl + Jt 2. SM-valintakilpailu Turussa 14.-15.11.2015

Sunnuntain tuloksia:

Naisten seniorisarjan voiton vei Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors ennätyspisteillä 152.71. Vapaaohjelmasta, jossa nähtiin mm. onnistunut kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmä, kolmoislutz-yksöistulppi-yhdistelmä, kolmoisflippi, kolmoissalchow ja kaksoisaxel Viveca sai myös uudet ennätyspisteensä 103.16. Toiseksi tuli Tapparan Anni Järvenpää 140.97 pisteellä ja kolmanneksi 130.22 pisteellä kokonaiskilpailussa sijoittui Helsingin Luistelijoiden Juulia Turkkila, joka sijoittui vapaaohjelmassa neljänneksi 76.53 pisteellä. Vapaaohjelmakilpailussa kolmanneksi sijoittui Tapparan Hanna Kiviniemi 85.09 pisteellä. Kokonaiskilpailussa Hanna sijoittui neljänneksi 128.53 pisteellä.

Miesten seniorisarjan voitti Lahden Taitoluistelijoiden Roman Galay myöskin ennätyspistesaldolla 171.81. Toiseksi sijoittui Myllypuron Taitoluisteluklubin Matthias Versluis, 157.75 pistettä, ja kolmanneksi Kuopion Taitoluistelijoiden Bela Papp, 154.65 pistettä.

Juniorityttöjen kilpailun voitti Tapparan Joanna Kallela 124.72 pisteellä. Toiseksi sijoittui 121.34 pisteellä samaa seuraa edustava Petra Laakkonen, joka sijoittui vapaaohjelmakilpailussa neljänneksi 76.68 pisteellä. Kolmanneksi kokonaiskilpailussa sijoittui Turun Riennon Taitoluistelijoiden Sallianna Öztürk 117.36 pisteellä. Sallianna oli lyhytohjelmakilpailussa kahdeksas 38.08 pisteellä, mutta teki upean nousun vapaaohjelmassa, jossa sijoittui toiseksi 79.28 pisteellä.

Junioripoikien kilpailussa Mikkelin Luistelijoiden Lauri Lankila saavutti kokonaispistesaldon 116.75.

Noviisipoikien kilpailussa kokonaiskilpailun voittoon nousi KeuPa Hockey Teamin Warttu Riihimäki 105.83 pisteellä. Toiseksi tuli Helsingin Luistelijoiden Mikla Rasia, 99.82 pistettä, ja kolmanneksi Salon Palloilijoiden Nuutti Järvinen 75.82 pistettä.

_________________________________________________________________________

Lauantain tuloksia:

Seniorinaisten lyhytohjelmakilpailun voitti Helsingin Luistelijoiden Juulia Turkkila hienolla 53.69:n pistesaldolla. Toiseksi luisteli Tapparan Anni Järvenpää 50.76 pisteellä ja kolmanneksi Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors 49.55 pisteellä.

Seniorimiesten lyhytohjelmakilpailussa Lahden Taitoluistelijoiden Roman Galay saavutti puhtaalla ohjelmalla upeasti 64.39 pistettä ja kilpailun johtopaikan. Toista sijaa pitää Myllypuron Taitoluisteluklubin Matthias Versluis 54.59 pisteellä ja kolmatta sijaa Kuopion Taitoluistelijoita edustava Bela Papp 53.89 pisteellä.

Juniorityttöjen kilpailua johtaa Tapparan Joanna Kallela 45.34 pisteellä. Toisena on Tapparan Petra Laakkonen, 44.66 pistettä, ja kolmantena Helsingin Luistelijoiden Jade Rautiainen, 41.14 pistettä.

Junioripoikien kilpailussa Mikkelin Luistelijoiden Lauri Lankila saavutti lyhytohjelmassa 38.65 pistettä ja ainoana kilpailijana ensimmäisen sijan.

Noviisipoikien kilpailua johtaa lyhytohjelmien jälkeen Helsingin Luistelijoiden Mikla Rasia 38.38 pisteellä, toisena on KeuPa Hockey Teamin Taitoluistelujaostoa edustava Warttu Riihimäki 34.81 pisteellä ja kolmannella sijalla on Salon Palloilijoiden Nuutti Järvinen 25.20 pisteellä.

Jäätanssissa junioreiden kilpailussa Helsingin Luistelijoiden Kaisa Ukkonen ja Antonio Viitanen ottivat voiton 85.46 pisteellä. Pari saavutti lyhyttanssistaan 35.49 pistettä ja vapaatanssistaan 49.97 pistettä. Toiseksi sijoittui Helsingfors Skridskoklubbin Viola Kumpulainen ja Kaius Kumpulainen 64.80 pisteellä. He saivat lyhyttanssistaan 27.70 pistettä ja vapaatanssistaan 37.10 pistettä.

Jäätanssin noviisisarjan voiton veivät Helsingin Luistelijoiden Katrina Myntti ja Mirko Niskanen 67.38 pisteellä. Toiseksi tulivat Helsingfors Skridskoklubbin Krista Schröter ja Lucas Tiilikainen 42.50 pisteellä.

Huomenna sunnuntaina kilpailua jatketaan vapaaohjelmilla.

TRT:n LEHDISTÖTIEDOTE                                                                                          4.11.2015

SUOMEN PARHAAT TAITOLUISTELIJAT KILPAILEVAT TURUSSA 14.-15.11.2015

Turun Riennon Taitoluistelu ry järjestää SM-sarjojen valintakilpailun Kupittaan jäähallissa 14.-15.11.2015. Valintakilpailussa jaetaan viimeiset paikat joulukuussa Mikkelissä pidettäviin SM-kilpailuihin.

SM-seniorinaisten sarjassa mielenkiintoinen kilpailutilanne

Naisten sarjassa ollaan uuden ja mielenkiintoisen edessä Kiira Korven lopetettua kilpauransa ja annettua tietä nuoremmille haastajille. Voittoa tavoitteleekin Turussa joukko kunnianhimoisia ja lahjakkaita nuoria luistelijoita. Kilpailun kärkisijoja kilpailuista lähtevät hakemaan esimerkiksi moninkertainen arvokisaedustajamme, Helsingin Luistelijoiden Juulia Turkkila – hänkin vasta 21-vuotias. Turkkila saa haastajakseen vielä juniori-ikäisiä lupauksia, jotka ovat ehtineet jo näyttää kyntensä kansainvälisissäkin kisoissa. Espoon Jäätaitureitten Viveca Lindfors, joka omaa jo kattavan hyppyrepertuaarin, oli paras suomalaisnainen kansainvälisessä Finlandia Trophy -kilpailussa lokakuussa sijoittuen viidenneksi ja ylitti arvokisaedustuksiin tarvittavat pisterajat. Tapparan Taitoluistelijoiden Anni Järvenpää ihastutti alkusyksyllä junioreiden GP-sarjassa luistelemalla Espanjan osakilpailussa omat ennätyspisteensä sekä lyhytohjemassa että kokonaispisteissä. Saman seuran Jenni Saarinen, viime vuoden SM-hopeamitalisti, on ehtinyt edustaa Suomea hyvällä menestyksellä jo kolmena peräkkäisenä vuotena junioreiden MM-kilpailuissa. Samaa nuorten lupausten sukupolvea edustaa vuoden 2014 Finlandia Trophyssä neljänneksi sijoittunut, nykyisin Tuusulan Luistelijoita edustava Liubov Efimenko.

Miesten sarjassa 2 ennakkosuosikkia

Miesten kilpailun kaksi vahvinta ennakkosuosikkia ovat Myllypuron Taitoluisteluklubin Matthias Versluis (21) ja Lahden Taitoluistelijoiden 17-vuotias Roman Galay. Versluis teki keväällä
suomalaista taitoluisteluhistoriaa hyppäämällä ensimmäisenä suomalaisluistelijana onnistuneen neloishypyn, tulpin, kilpailutilanteessa. Myös tänä vuonna seniorisarjaan siirtynyt Galay on näyttänyt osaamistaan jo tämän syksyn junioreiden GP-sarjassa luistelemalla uudet ennätyspisteensä. Parivaljakon haastaa mm. Versluisin ikätoveri, Kuopion Taitoluistelijoiden Bela Papp, joka asuu ja harjoittelee Kanadan Vancouverissa.

Pelissä myös edustuspaikat arvokisoihin

Lisämausteensa naisten ja miesten kisaan tuo se, että SM-kilpailupaikkojen lisäksi pelissä on kevään arvokilpailujen edustuspaikat (EM-kilpailut, MM-kilpailut sekä junioreitten MM-kilpailut). Suomen Taitoluisteluliiton valintakriteerien mukaan arvokisoihin valitaan luistelijat ns. Season Best -pisteiden perusteella. Tässä Turun valintakilpailussa luistelijoilla on mahdollisuus korottaa kauden parasta pistesaldoaan, mikä luo oman jännitysmomenttinsa myös niille luistelijoille, jotka ovat jo SM-kilpailupaikkansa varmistaneet.

Seniorisarjan lisäksi kilpailussa käydään juniorityttöjen ja -poikien sekä noviisipoikien kilpailu. Kilpailussa ovat mukana myös jäätanssin SM-juniorit ja SM-noviisit.

Kilpailut alkavat Kupittaalla lauantaina, jolloin luistellaan lyhytohjelmat ja jatkuvat sunnuntaina vapaaohjelmilla. Kilpailuun on vapaa pääsy.