Uutiset

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailun sunnuntain tulokset ja tunnelmat

 

 

Muodostelmaluistelun 1. SM-valintakilpailu

Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes voitti Turun HK-Areenalla käydyn muodostelmaluistelun SM-valintakilpailun huikealla pistepotilla 210.44.

Joukkueen vangitseva vapaaohjelma ”Matka kuuhun” tarjosi hyvin erilaisen kosketuspinnan joukkueen luisteluun kuin vakava lyhytohjelma. Vapaaohjelma tuo esiin ihmisen kaukokaipuun ja äärettömät mahdollisuudet. Scifi-leffojen tunnelma vie seikkailuihin, joita ei ole ennen nähty. Ohjelman koreografia palkittiinkin pisteitä annettaessa muutamalla täydellä kympillä.

Joukkueen valmentaja Kaisa Arrateig oli kilpailun jälkeen haltioissaan. ”Aivan ihanat fiilikset. Ollaan täällä ihan yhtenä hymynä!”, kertoi Arrateig tuntojaan.

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity toi lyhytohjelmassaan jäälle itämaisia vaikutteita Jin-Jang -aiheisessa vapaaohjelmassaan ja sijoittui kilpailussa toiseksi pistein 203.30. Marigold IceUnityn mystisellä tunnelmalla ympäröity ohjelma oli fyysisesti hyvin vaativa ja tunnelmaltaan voimakkaasti latautunut. Valmentaja Anu Oksanen oli tyytyväinen kauden alun suoritukseen.  ”Fiilikset on hyvät! Ohjelma on äärimmäisen vaativa ja siinä on paljon temppuja. Tytöt suoriutuivat oikein hyvin. Ohjelma varmasti kehittyy vielä kauden aikana”, pohti Oksanen.

Team Unique (Helsingfors Skridskoklubb) luisteli vapaaohjelmansa teemaan Empty Promises. Joukkue ansaitsi kokonaispisteet 190.92 ja kolmannen sijan. ”Oli tiedossa, että Unikit eivät ole vielä ihan täydessä kunnossa, mutta oikealla tiellä ollaan.”, summasi joukkueen valmentaja Mirjami Penttinen joukkueensa luistelua kilpailun jälkeen.

Neljänneksi sijoittui Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions, joka keräsi kokonaispisteet 158.82. Joukkueen vapaaohjelman teema on tänä vuonna The Harlequin – You Must Be Joking.

Seniorisarjassa kyseessä oli ennen kaikkea ensimmäinen näyttökilpailu MM-valintoja ajatellen. Joulukuun 2. SM-valintakilpailu sekä helmikuussa järjestettävät SM-kilpailut sinetöivät kaksi lähtijää MM-kilpailuun, jossa Suomella on puolustettavanaan MM-hopea (Marigold).

Juniorit

Junioreiden ykköseksi luisteli Team Fintastic (HTK) pistein 155.74. Team Fintasticin Time Machine –teemaan luisteltu ohjelma oli hyvin vauhdikas ja vahva. Valmentaja Kaisa Arrateig oli syystäkin erittäin tyytyväinen myös juniorijoukkueensa luisteluun. ”Joukkueen luistelu oli vapautunutta ja vahvaa. Joitain tavoiteltuja teknisiä tasoja jäi vielä puuttumaan, mutta niitä lähdetään sitten hakemaan seuraavasta kilpailusta.”, mietti Arrateig.

Toiseksi sijoittui lyhytohjelman kolmonen Team Mystique (HSK), tunnelmallisella ohjelmallaan ”Les Parisiennes”. Joukkue keräsi yhteispisteet 154.20. Viime vuoden SM-kilpailuissa kuudenneksi sijoittunut joukkue on tehnyt tälle kaudelle hurjan nousun. ”Olen tosi onnellinen. Fiilikset on tosi hyvät. Meillä on kasassa huikea jengi. Ohjelma oli ehjä ja upea.”, tunnelmoi valmentaja Mirjami Penttinen kilpailun jälkeen.

Kolmanneksi luisteli Helsingin Luistelijoiden Musketeers 153.18 pisteellä. Muskettien paluu –teemaan luisteltu vapaaohjelma oli hyvin keskittynyt ja teknisesti vaativa. ”Joukkueelta ihan hyvä suoritus. Ohjelmaan osui harmillinen kaatuminen, mutta kokonaisarvioksi ohjelmasta antaisin kuitenkin ihan ok:n.”, arvioi valmentaja Anu Oksanen joukkueensa suoritusta.

Kaikki kilpailun tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1516/MLSM1vk/index.htm

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024