Ice Challenge & Leo Scheu Memorial 27.-31.10. Graz / tuloksia

Olesia Karmi ja Max Lindholm Ice Challengen kolmoset

Suomen Olesia Karmi ja Max Lindholm ovat sijoittuneet kolmanneksi Itävallan Wienissä käydyssä kansainvälisessä Ice Challence -jäätanssikilpailussa. Kilpailu kuuluu ISU:n Challenger -sarjaan.

Suomalaispari oli lyhyttanssissa neljänsiä, mutta vapaatanssi nosti heidät kolmannelle sijalle. Pari keräsi yhteispisteet 124,26. Kilpailun voitti Yhdysvaltojen pari Danielle Thomas-Daniel Eaton pistein 132,44 ennen Italian paria Misato Komatsubara-Andrea Fabbri.

Yhdysvaltojen Cantonissa asuva ja harjoitteleva suomalaispari oli luonnollisesti tyytyväisiä mitalisijaan, mutta myös kilpailunsa kokonaisuuteen.

– Lyhyttanssin valssiosuudessa emme saaneet pistetasoja läpi, joka yllätti hieman meidät. Vapaatanssi sen sijaan oli paljon ehjempi kokonaisuus kuin esimerkiksi Finlandia Trophyssa muutama viikko sitten. Olemme saaneet ohjelmaamme varmuutta ja sen kaipaamaan latinohenkeä, Lindholm sanoi.

Valmennuskuvionsa Yhdysvaltoihin viime kesänä muuttanut pari jatkaa kolmen viikon päästä kansainvälisten kilpailujen putkella Andorrassa, Budapestissä ja Zagrebissa, mutta sitä ennen ohjelmia hiotaan Marina Zuevan valmennustiimin kanssa Cantonissa.

Kansainvälinen mitalisija oli parin uran toinen. Vuonna 2014 pari sijoittui Dortmundissa käydyssä NRW Trophyssa niin ikään kolmanneksi.

Miesten sarjassa Suomea edustanut Viktor Zubik oli 13:s pistein 134,54. Naisten sarjassa Emilia Toikkanen oli kokonaiskilpailun 15:s pistein 115,15 ja Nelma Hede 21. pistein 103,65.

______________________________________________________________

ISU:n Challenger-sarjaan kuuluva Ice Challenge sekä kansainvälinen Leo Scheu Memorial käydään molemmat Itävallassa Grazissa 27.-31.10.2015

Tuloksia:

Jäätanssipari Olesia Karmi – Max Lindholm hätyyttelivät ennätyspisteitään lyhyttanssissa sijoittuen 49.32 pisteellä neljänneksi. Kilpailua johtaa Yhdysvaltojen Danielle Thomas ja Daniel Eaton 52.34 pisteellä.

Viktor Zubik on lyhytohjelmakilpailun jälkeen 44.69 pisteellä sijalla 13. Miesten kilpailua johtaa Yhdysvaltojen Jason Brown 85.29 pisteellä.

Tulokset:
Juniorityttöjen kokonaiskilpailussa suomalaisista parhaiten sijoittui Emma Ignatius, joka oli lyhytohjelmakilpailun jälkeen sijalla 24 (29.91 pistettä). Emma nousi vapaaohjelmakilpailussa sijalle 12 (66.44 pistettä) ja kokonaistuloksissa sijalle 19 (96.35 pistettä). Lyhytohjelmakilpailussa sijalle 20 (32.02 pistettä) luistellut Oona Ounasvuori sai vapaaohjelmastaan 57.74 pistettä sijoittuen 24. ja ollen lopputuloksissa sijalla 20 (89.76 pistettä). Sofia Korsumäki sijoittui lyhytohjelmakilpailussa 25. (29.07 pistettä) ja vapaaohjelmakilpailussa 22. (58.10 pistettä). Kokonaiskilpailussa Sofia sijoittui 25. (87.17 pistettä).

Kilpailun voitti Venäjän Stanisava Konstantinova 169.01 pisteellä.

Suomen tuomarina jäätanssissa toimii Virpi Kunnas-Helminen sekä järjestäjän kutsumana Hely Abbondati. Valmentajina matkassa ovat Alisa Drei, Svetlana Kryukova sekä Massimo Scali.