Uutiset

Finlandia Trophy 2015: Hongo naisten johdossa

Finlandia Trophyn naisten kilpailua johtaa Japanin Rika Hongo

 

Kansainvälinen Finlandia Trophy -taitoluistelukilpailu käydään tänä viikonloppuna Espoon Metro Areenalla. Naisten lyhytohjelma luisteltiin lauantaina alkuillasta. Metro Areenan tunnelma sai kiitosta luistelijoilta, joita kaikkia kannustettiin tasapuolisesti.

Naisten lyhytohjelmaa johtaa Japanin Rika Hongo pisteillä 65,75. Japanilainen vangitsi yleisön laadukkaalla luistelulla ja hienolla tulkinnalla. Hän kertoi kuitenkin jännittäneensä kovin, koska tämä oli hänen ensimmäinen kansainvälinen kilpailunsa tällä kaudella.

”Olen erittäin tyytyväinen, että onnistuin nyt tekemään virheettömän suorituksen”, viime vuoden Finlandia Trophyn kolmonen kertoo.

Toisena on Venäjän Julia Lipsnitskaia pistein 62,81. Lipsnitskaia kertoi suorituksensa jälkeen, että hänen mieltään painoi aluksi vielä tavanomaista heikompi viime kausi, jolloin hän putosi Venäjän MM-joukkueesta.

”Lopussa pystyin vapautumaan ja nauttimaan luistelusta. Kunto ei vielä ole parhaimmillaan, mutta huomiseen lähden taistellen”, olympialaisten joukkuekultaa voittanut venäläinen kertoo.

Kolmanneksi sijoittui Ruotsin Joshi Helgesson, joka luisteli pisteet 56,69. Helgesson luisteli tasaisen vahvan lyhytohjelman, vaikka hyppy-yhdistelmä helpottuikin.

”Minulla oli koko ohjelman ajan itsevarma olo. Hyppy-yhdistelmään tuli kuitenkin virhe, joten sitä pitää vielä hioa”, viime kauden EM-nelonen kertoo.

 

Naisten kilpailussa luisteli yhteensä 16 luistelijaa, joista neljä edusti Suomea.

Viveca Lindfors luisteli ensimmäistä kertaa Finlandia Trophyssa ja oli heti suomalaisista paras. Pisteillään 51,14 hän sijoittui lyhytohjelmakilpailussa seitsemänneksi.

”Oli tosi kiva luistella. Suunniteltu hyppy-yhdistelmä jäi tosin pelkäksi kolmoislutziksi, mutta tein sitten lennosta seuraavan hypyn yhdistelmänä. Iso yleisömäärä ei jännittänyt vaan sain kannustuksesta lisävoimia”, hyvänä hyppääjänä tunnettu Lindfors kertoo.

Juulia Turkkila luisteli Espoossa kauden kolmannen kilpailunsa, joskin ensimmäisen kotimaassa. Hän on halunnut kilpailla mahdollisimman paljon vuoden takaisen loukkaantumisen ja sitä seuranneen kuntoutustauon jälkeen.

Turkkila ansaitsi pisteet 47,05 ja hänen sijoituksensa on nyt kahdeksas. Myös Turkkilan vaikean hyppy-yhdistelmän alastulo hieman lipsahti ja ritissä tuli helpotus.

”Vähän pettynyt olo, kun keskittyminen herpaantui ja kolmoisritti helpottui yksinkertaiseksi. Kokosin kuitenkin itseni loppuohjelmaan”, Turkkila sanoo.

Kilpailussa ensimmäisenä luisteli Anni Järvenpää, joka sai pisteitä 46,56 ja on lyhytohjelman jälkeen kilpailussa kymmenentenä. Järvenpään alun hyppy-yhdistelmän alastulossa oli pieniä vaikeuksia, ja flippi helpottui kaksoiseksi ja jäi pisteittä.

”Oli kivaa, vaikka jännittikin paljon. Jännitys raukesi kuitenkin, kun yleisö tuli mukaan. Ajatukset herpaantuivat flipissä, vaikka lämmittelyssä se sujui”, Järvenpää kertoo.

Vasta keskiviikkona varasijalta kilpailuun päässeen Emmi Peltosen ohjelmaan tuli helpotuksia ja pisteet 39,60 riittivät kolmanteentoista sijaan.

”Oli tosi hieno kokemus, vaikkei se mennytkään nappiin enkä pystynyt omaan parhaimpaani. Hyppyjen helpotukset menivät jännityksen ja hosumisen piikkiin”, Peltonen kuvailee lyhytohjelmaansa.

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024