Uutiset

ISU:n muodostelmaseminaari Vierumäellä 11.-17.5.

Suomen Taitoluisteluliitto ja Vierumäki isännöivät 11.-17.5.

ISU Synchronized Skating Development Training Seminar for Junior Age Skaters and their Coaches

Suomi on viime vuosien aikana ollut aktiivinen ISU:n muodostelmaluisteluseminaarien järjestäjämaa. Tälläkin kertaa juniori-ikäisten (13-19) joukkueiden sekä heidän valmentajiensa kehitys- ja koulutusseminaari järjestetään Suomessa, Vierumäellä. Seminaarin tarkoitus on auttaa maita, joilla ei ole vielä huippujoukkueita, kehittymään lajissa ja nousemaan lähemmäs maailman kärkeä. Seminaariin osallistuu sekä valmentajia että heidän joukkueiden luistelijoita seuraavista maista:

Espanja, Puola, Saksa, Sveitsi, Hollanti, Italia, Latvia, Unkari, Iso-Britannia, Ranska, Norja, Turkki, Australia ja Kiina. Myös Kroatiasta ja Suomesta osallistuu valmentajia, joilla ei ole luistelijoita mukanaan. Luistelijoita on mukana yhteensä 40, valmentajia maks 2/joukkue.

Suomalaisista seuraavat asiantuntijat ovat seminaarin kouluttajina:

Valmentajat/moderaattorit: Mirjami Penttinen, Maurizio Margaglio, Alain Daniel Hostache (FRA)
Arviointi: Leena Laaksonen
Komponentit: Mika Saarelainen
Psyykkinen valmennus: Matti Hentinen
Tanssi: Lilli Helpi
Järjestäjä ja päävalmentaja: Cathy Dalton

Suomalaisista valmentajista seminaariin osallistuvat:

Siiri Eskelinen, Milja Sarkkinen, Liisa Lakela,Lauriina Luojukoski, Laura Seise ja Riikka Laaninen

Seminaaripäivien aikana ohjelmassa on mm. oheisharjoittelua, luentoja musiikin valinnasta, psyykkistä valmennusta, tanssia ja mimiikkaa, joogaa, teatteria, teorialuentoja sekä tietoa lajin arvioinnista ja ohjelmien rakentamisesta.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024