Uutiset

Marigold ja Musketeers Suomen mestaruuksiin

Suomen mestaruus Marigold IceUnitylle

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity voitti ylivoimaisesti muodostelmaluistelun Suomen mestaruuden. Hopealle sijoittui Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes ja pronssille Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique. Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions oli neljäs.

Marigold IceUnityn Images of War -vapaaohjelma oli jälleen kerran elämys. Luistelijat onnistuivat luomaan jäälle intensiivisen ja dramaattisen kokonaisuuden, johon ei mahtunut virheitä. Joukkue palkittiin suorituksistaan 223,74 pisteen huikealla saaliilla. Tuomaristo antoi Marigoldin vapaaohjelmalle koreografiasta sekä tulkinnasta rivin täysiä kymppejä. Vapaaohjelmapisteet 150,06 ovat joukkueen toistaiseksi parhaat vapaaohjelmapisteet.

–          Pakko olla tyytyväinen, saimme aivan uskomattomat pisteet joka lähentelee jo maksimia. Tämä oli joukkueelta kylmäpäistä tekemistä, kiitteli valmentaja Anu Oksanen.

Rockettes luisteli värikkään Story of a Bollywood Star -vapaaohjelmansa energisesti ja viimeistellysti. Kova vauhti ja hiottu koreografia tuottivat joukkueelle vapaaohjelmapisteet 144,24. Yhteispisteet 213,48 riittivät äärimmäisen kovatasoisessa kilpailussa SM-hopeasijaan.

–          Luistelu tuntui tänään hyvältä, tämä oli meille perussuoritus. Saimme kauden parhaat pisteet molemmista ohjelmista, kertoi joukkueen kapteeni Anna Vuorela.

Team Unique onnistui niin ikään Hunger Games -vapaaohjelmassaan. Joukkue luisteli fyysisen ja vauhdikkaan ohjelmansa ja laittoi kaiken likoon. Tuloksena oli vapaaohjelman kolmas sija ja SM-pronssi. MM-kilpailuihin päästäkseen joukkueelle olisi riittänyt vain voitto.

–          Emme olisi pystyneet parempaan tänään. Tiesimme, että olemme pakkovoiton edessä. Lähdimme kilpailuun täysillä ja laitoimme kaiken peliin, kertoi joukkueen kapteeni Minttu Palsola.

Kovatasoista kilpailua täydensi Revolutions, joka onnistui vapaaohjelmassa erinomaisesti. Joukkue oli silminnähden tyytyväinen pistesaaliiseensa, joka oli kauden paras.

Suomen Taitoluisteluliitto vahvistaa MM-kilpailuvalinnat alkuviikosta. Liiton valintakriteerien mukaisesti MM-edustajiksi valittaneen Marigold IceUnity ja Rockettes. MM-kilpailut käydään huhtikuun 10.-12. päivä Kanadan Hamiltonissa.

 

Musketeers juniorisarjan mestariksi

Helsingin Luistelijoita edustava Musketeers voitti kolmannen perättäisen junioreiden Suomen mestaruutensa. Joukkue oli ykkönen niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassakin ja keräsi kokonaispisteet 172,36. SM-hopeaa voitti Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic, joka oli puolestaan molempien osioiden toinen ja keräsi kokonaispisteet 169,00. Uransa ensimmäisen SM-mitalin nappasi Oulun Luistelukerhon Stella Polaris pistein 150,62.

Musketeersin vahva ja taisteluhenkinen Nälkäpeli-vapaaohjelma sujui varmasti. Valmentaja Anu Oksaselle päivä oli varsinainen jättipotti, sillä hänen joukkueensa nappasivat SM-kilpailuissa mestaruuden niin juniori- kuin seniorisarjassakin. Musketeersin kapteeni Camilla Sundgren iloitsi kuultuaan pisteet. Vaikka SM-kultamitaleita on Sundgrenilla itselläänkin jo neljä, maistui mestaruus jälleen ainutkertaisen hienolta.

– Emme voisi olla tyytyväisempiä. Tunne on uskomattoman hieno. Tämä vuonna olemme saaneet jokaiseen vapaaohjelmaamme mielettömän tunnelatauksen päälle, kuten tänäänkin, ja säilyttäneet silti tekemiseen tarvittavan rauhan, Sundgren sanoi.

Team Fintastic eläytyi vahvasti Unchained-ohjelmaansa. Joukkue oli aavistuksen voittajaa parempia ohjelman komponenttipisteissä, mutta hävisi teknisissä pisteissä.

– Tämä oli meidän kauden paras vapaaohjelmamme, vaikka ohjelmaan mahtui pieniä virheitä. Kisasta jäi hiukan hampaankoloon, mutta tarkoitus on treenata kaksi viikkoa kovaa ja näyttää osaamisemme uudelleen junioreiden MM-kilpailussa, suunnitteli kapteeni Laura-Maria Auranen.

Kilpailun ehkä suurimmasta yllätyksestä vastasi Oulun Stella Polaris, jonka viime vuosien nelossijat vaihtuivat vihdoin mitaliin. Samalla mitaleille nousi pitkästä aikaa joukkue Helsingin ulkopuolelta.

– Tämä on iloinen asia. Olemme tehneet monta vuotta töitä ja hivuttautuneet pikkuhiljaa lähemmäs kärkeä. Tämä antaa varmasti rohkeutta ja uskoa muillekin, että pienemmätkin paikkakunnat voivat pärjätä, joukkueen valmentaja Liisa Lakela sanoi.

Naantalin Sun City Swing oli neljäs ja Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro viides. Viime vuosien SM-kolmonen, Team Mystique (HSK), jäi tällä kertaa kuudenneksi.

Suomen Taitoluisteluliitto on jo valinnut junioreiden MM-edustajiksi Musketeersin ja Team Fintasticin. Junioreiden MM-kilpailut luistellaan Kroatian Zagrebissa maaliskuun 13.-14. päivä.

Seniorisarjan lopputulokset

1. Marigold IceUnity                 HL                        223.74

2. Rockettes                           HTK                     213.48

3. Team Unique                       HSK                     211.88

4. Revolutions                         ETK                      164.08


Juniorisarjan tulokset:

1. Musketeers                            HL                        172.36

2. Team Fintastic                        HTK                     169.00

3. Stella Polaris                           OLK                     150.62

4. Sun City Swing                       VG-62                 146.80

5. Valley Bay Synchro                  ESJT                   140.82

6. Team Mystique              &
nbsp;         HSK                    129.22

7. Reflections                              ETK                    124.82

8. Team Estreija                          LTL                     122.02

9. FireBlades                               TAPTL                  121.98

10. Dream Edges                         KAARI                 112.64

11. Ice Steps                               EVT                    108.62

12. Ice Diamonds                         JYTLS                  103.62

Kilpailun kaikki tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/MLSM15/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024