Bavarian Open (yl+jt) 11.-15.2., Oberstdorf/tuloksia

11.-15.2.2015 Bavarian Open, Oberstdorf, Saksa

Tuloksia:

Jäätanssi:

Bavarian Open -kilpailun jäätanssissa Cecilia Törn-Jussiville Partanen sijoittuivat seitsemänneksi pistein 124,25. Pari onnistui etenkin lyhyttanssissa ollen viides. Vapaatanssissa he olivat kahdeksansia. Suomen toinen pari Olesia Karmi-Max Lindholm sijoittuivat kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi. Kilpailu ei ollut Suomea EM-kilpailuissakin edustaneelle parille paras mahdollinen. Heillä oli pieniä ongelmia niin lyhyt- kuin vapaatanssinkin teknisissä elementeissä. Komponenttipuolella parin pisteet olivat vapaatanssikilpailun neljänneksi parhaat. Kilpailun voitti Italian Misato Komatsubara-Andrea Fabbri pistein 142,38.

Miesten vapaaohjelma:

Valtter Virtanen sijoittui kolmanneksi miesten sarjassa keräten yhteispisteet 168,87. Suomalainen oli vapaaohjelman seitsemäs, mutta lyhytohjelmassa kolmas. Valtterin ISU:n noteeraamat ennätyspisteet 164,80 menivät rikki, mutta tässä kilpailussa saavutettuja ennätyspisteitä ei merkitä virallisesti uudeksi ennätykseksi.
Valtter onnistui puhtaasti useissa elementeissä ohjelmassaan kuten kolmois-kolmois-yhdistelmässä, kolmoislutzissa ja -ritissä sekä upeissa nelostason pirueteissa. Sen sijaan helpommat hypyt kuten kaksoisaksel ja kolmoissalchow epäonnistuivat tällä kertaa. Onnittelemme mitalisijasta!

Jäätanssin lyhyttanssi:

Suomalaisparit onnistuivat pisteiden valossa mainiosti. Cecilia Törn ja Jussiville Partanen ovat sijalla viisi pistein 51,92 ja Olesia Karmi-Max Lindholm sijalla kuusi pistein 51,85. Karmi-Lindholm eivät saaneet kahden elementin tasoja läpi, mutta ansaitsivat kilpailun toiseksi korkeimmat komponenttipisteet.

Miesten lyhytohjelma:

Valtter Virtanen luisteli upeat omat ennätyspisteensä miesten lyhytohjelmassa, 63,07 ja on kilpailussa kolmantena. Edellisiin pisteisiin tuli parannusta lähes viiden pisteen verran. Vade onnistui kolmoistulppi-kolmoistulppi -yhdistelmässä sekä soolokolmoisritissä. Piruetit ja askeleet olivat tunnetusti korkeatasoista "Vade-laatua". Ilahduttavaa oli myös kolmoisakselyritys, jossa oli jo täydet kierrokset, mutta jonka hän kaatui. Nousujohteisesti ja tinkimättömästi urallaan etenevän Valtterin lyhytohjelman tekniset pisteet 33,81 jäivät vain 0,19 pisteen päähän vaadittavasta MM-pisterajasta.

Noviisityttöjen (II) sarjassa Kaisla Iljin sijoittui yhdeksänneksi pistein 77,33. Kaisla oli lyhytohjelman 9. ja vapaaohjelman 7. Melina Brusi oli 22:s pistein 54,42 sijoitukset 23/21. Kilpailun voitti Japanin Marin Honda pistein 121,72.

Juniorityttöjen (II) sarjassa Nelma Hede oli hienosti viides pistein 114,75. Nelma oli lyhytohjelmassa 10:s, mutta nosti itsensä vapaaohjelmassa sijalle 5. Oona Ounasvuori oli 10:s pistein 105,81 (5/11) ja Jea Hyryläinen 13:s pistein 98,83 (9/17. Kilpailun voitti Saksan Maria-Katharina Herceg 137,25.