Talviuniversiadit 4.-14.2. Granada/tuloksia

Talviuniversiadit Espanjan Granadassa (taitoluistelu) ja Sierra Nevadassa 4.-14. helmikuuta

Naisten vapaaohjelmat:

UNIVERSIADIT 2015: Sera Väistö oli päivän suomalaishahmo ennätyksellään taitoluistelussa

Sera Väistö luisteli taululle ennätyslukemansa 122.19 hienon vapaaohjelman jälkeen. Pisteillä irtosi kisan 14. sija. Kilpailun voitti vuoden 2012 MM-kisojen hopeamitalisti Alena Leonova. Suomen toinen osallistuja Beata Papp oli kilpailussa 17. pisteillä 110.32.

Itä-Suomen yliopistossa opiskeleva Väistö ei peitellyt tyytyväisyyttään.

-Oli kiva luistella ja olen tosi tyytyväinen. Pari virhettä kyllä vähän harmittaa, mutta tein juuri ja juuri ennätykseni eli olen kyllä iloinen, Väistö kertoo hymyillen.

Beata Pappia jäi oma suoritus harmittamaan.

-Jos olisin luistellut kuten treeneissä, niin sijoitus olisi ollut paljon parempi, Capilano Universityssä opiskeleva Papp kertoo.

Naisten lyhytohjelmat:

Taitoluistelussa Sera Väistö ja Beata Papp onnistuivat hienosti ja lähtevät huomiseen vapaaohjelmaan sijoilta 13 ja 14. Suomalaiset pääsivät luistelemaan kovassa seurassa, sillä mukana oli muun muassa vuoden 2012 MM-hopeamitalisti Alena Leonova. Itä-Suomen yliopistossa opiskelevan Väistön pisteet, 44.24 olivat vain kymmenysten päässä naisen ennätyksestä. Tämä sai hänen myös valmentajansa Maaret Siromaan hymyilemään.

-Olen ihan supertyytyväinen. Seran jännitys oli hallussa, jolloin hän saa parhaan itsestään irti. Hän nautti luistelustaan ja se näkyi. Tulin itsekin niin hyvälle tuulelle siitä. Askelsarjat ja piruetit olivat myös huolellisia, tyytyväinen valmentaja kertoo.

Miesten vapaaohjelmat:

Suomen päivän ainoa suomalaisurheilija oli taitoluistelija Valtter Virtanen. Virtanen lähti vapaaohjelmaan sijalta 13, mutta putosi kaksi sijaa ollen lopputuloksissa sijalla 15 pistein 165,41. Kilpailun voitti Saksan Peter Liebers, joka jätti vuoden 2011 Moskovan MM-kisojen pronssi- ja hopeamitalistit Takahiko Kozukan ja Artur Gachinskin jälleen samoille sijoille. Virtanen teki ISU:n noteeraamissa kilpailuissa kauden parhaan tuloksensa vapaaohjelmassa 110,18.

-Olen tyytyväinen suoritukseeni. Muutama pieni virhe tuli, mutta koko ajan säilyi hyvä meno.

Sijoituksen tipahtaminen eilisestä ei miestä haitannut.

-Sijoitus meni pari sijaa alaspäin, mutta se oli lähinnä muiden hyvyydestä kiinni. Esimerkiksi venäläinen, joka tuli takaa ohi näytti, miten neloshyppy tehdään. Kokonaisuutena voi olla tyytyväinen tähän tiukkaan kisarupeamaan, sillä EM-kisoissa tavoitteeni oli 20 parhaan joukkoon ja täällä 15 joukkoon. Kumpikin täyttyi, joten voin olla tyytyväinen, Virtanen kertoo.

Tulokset:

1.Peter Liebers, Saksa          223,74

2.Takahiko Kozuka, Japani  217,70

3.Artur Gachinski, Venäjä    216,59

15.Valtter Virtanen, Suomi 165,41

Miesten lyhytohjelmat:

Granadan kisat alkoivat tänään miesten taitoluistelun lyhytohjelmalla. Suomalaisista mukana olivat Valtter Virtanen ja Bela Papp. Virtanen selviytyi torstaiseen vapaaohjemaan ollen 13. Pisteitä hänelle kertyi 55,23. Helsingin yliopistossa opiskeleva hallitseva Suomen mestari oli suoritukseensa tyytyväinen.

-Yksi hölmö helpotus tuli ohjelman keskelle, muuten oli tyylikäs ja rento suoritus. Hampaankoloon jäi se, että kympin sakkiin oli mahdollisuudet, mutta siitä jäätiin pari sijaa. Pari päänahkaa pitää huomenna edestä ottaa.

Virtanen lähtee jälleen rennoin mielin seuraavaan suoritukseen.

-Luottavainen fiilis huomisen suhteen. Kaikki on hallussa ja uskoa omaan suoritukseen löytyy.

Pappin kisa päättyi pettymykseen hänen karsiutuessa vapaaohjelmasta. Simon Fraser Universityssä opiskelevan nuorukaisen lopulliseksi sijoitukseksi jäi 27. Pisteitä hänelle kertyi 44,82.

-Ei ollut ihan paras valmistautuminen. Olin kipeänä ja luistimeni hajosi SM-kisojen jälkeen. Yritin mennä kisoihin rennolla fiiliksellä, mutta hypyt eivät oikein tärpänneet, Papp harmittelee.