Uutiset

Taitoluistelun EM: Valtter Virtanen finaalin 18:s

Valtter Virtanen sijoittui 18:nneksi taitoluistelun miesten EM-finaalissa. Virtanen luisteli yhteispisteet 164,80 ollen lyhytohjelman 15:s ja vapaaohjelman 19:s. Euroopan mestaruuden voitti kolmannen kerran peräkkäin Espanjan Javier Fernandez 262,49. Hopeaa saavutti Venäjän Maxim Kovtun 235,68 ja pronssia Kovtunin maanmies Sergei Voronov 233,05.

Neljänsiin EM-kilpailuihinsa osallistunut 27-vuotias keravalainen saavutti yhden tärkeän etapin urallaan: pääsyn EM-finaaliin. Perjantain vapaaohjelma ei ollut aivan parasta Virtasta, mutta sijoitus ja pistepotti tyydyttivät miestä kokonaisuudessaan.

– Olen vähän pettynyt vapaaohjelmaan, mutta kokonaisuudessaan tämän vuoden EM-kokemus jäi plussan puolelle.
– Tämä antoi uskoa, että kymmenen parhaan joukkoon on mahdollisuus  päästä, uumoili Virtanen.

Virtanen lähti tarkoituksella tekemään siistiä, riskitöntä vapaaohjelmasuoritusta. Pienet vaikeudet kaksoisakseleiden alastuloissa sekä nk. ilmapalloksi eli kierroksitta jäänyt toinen kolmoissalchow olivat ohjelman näkyvimmät tekniset virheet. Kolmoissalchowin ponnistus ajautui toisen luistelijan tekemään vanhaan uraan, josta oli mahdoton ponnistaa hyppyyn. Sen sijaan kaikista kolmesta piruetista Virtanen palkittiin nelostasoilla, jotka puolestaan nostivat teknisiä pisteitä.

Oberstdorfissa harjoitteleva ja samalla lääketieteen opintoja pikkuhiljaa viimeistelevä, Virtanen, lupasi kilpailla ensi vuoden EM-kilpailuissa valmiina lääkärinä. Myös Helsingin vuoden 2017 MM-kilpailut kiinnostavat.

– Olen vuoden 2017 kisoissa ehdottomasti mukana. Toivottavasti luistelijana, mutta vähintään kisalääkärin ominaisuudessa, Virtanen suunnitteli.

http://www.isuresults.com/results/ec2015/CAT001RS.HTM

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024