Uutiset

Taitoluistelun EM:Karmi-Lindholm finaalin 19:s

Karmi-Lindholm EM-finaalin 19:s

Jäätanssijat Olesia Karmi-Max Lindholm sijoittuivat 19. sijalle jäätanssin EM-finaalissa. Pari keräsi yhteispisteet 121,29 ja nousi pykälän lyhytohjelman jälkeisissä tuloksissa ylöspäin, kun brittipari Penny Coomes-Nicholas Buckland joutui keskeyttämään kilpailun sairastumisen vuoksi. Sijoitus on sama kuin parin edustaessa Suomea edellisen kerran, vuonna 2013. Jäätanssin EM-kultaa voitti Ranskan Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron pistein 179,97. Hopeaa sai Italian Anna Cappellini-Luca Lanotte 171,52 ja pronssia Venäjän Alexandra Stepanova-Ivan Bukin 160,95.

Keskiviikkoisen lyhyttanssin tulokseen pettynyt suomalaispari oli vapaatanssin jälkeen iloisimmissa tunnelmissa. Lyhyttanssissa osa-aluepisteet jäivät yllättävän alas, mutta vapaatanssin jälkeen samat pisteet nousivat huomattavasti korkeammalle. Torstaina selkeä virhe sattui kuitenkin twisseleissä, jotka jäivät tasolle kaksi.

– Ohjelma ei ollut loistava, mutta ihan hyvä kuitenkin. Tänään suoritus oli enemmän omalla tasollamme, kuten pisteetkin, Karmi sanoi.

– Tuomarit pitivät tänään ohjelmastamme ja sehän on pääasia, Lindholm sanoi.

Miten kiriä umpeen eroa huippupareihin? Max Lindholmilla oli siihen selvä suunnitelma.

– Pitkän tähtäimen projektimme on keskittyä luistelun eheyteen, laatuun ja liukuun. Huippupareilla nämä ovat paremmin toistaiseksi hallussa kuin meillä.

http://www.isuresults.com/results/ec2015/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024