Uutiset

EM2015: Korven ennakkotunnelmat ennen kisan alkua

Korpi ilahtuisi ennätyspisteistä ilman sijoitustavoitetta

Kiira Korpi tapasi lehdistön edustajia Tukholmassa keskiviikkona harjoitustensa jälkeen. EM-kisat ovat tuoneet Suomesta ison joukon mediaa paikalle.

Korven mukanaolo on taitoluistelun ystäville, mutta myös hänelle itselleen iloinen asia. Viime huhtikuussa akillesjänteen leikkauksen läpikäynyt urheilija ei pidä terveyttä enää itsestäänselvyytenä. Kiitollisuus ja halu nauttia luistelemisesta ovat nyt päällimmäisinä mielessä. EM-kilpailun tulostavoitteissa luistelija on varovaisen optimistinen.

– Olisi hienoa ansaita täältä omat ennätyspisteet, mutta sen kummempia sijoitustavoitteita minulla ei ole.

Korven, ISU:n noteeraamat, ennätyspisteet ovat 177,19 vuodelta 2012.

Joulukuisten SM-kisojen jälkeen Korpi on harjoitellut valmentajansa Carlos Avila de Borban johdolla Oberstdorfissa. Samoilla jäillä harjoittelee lähemmäs 15 luistelijaa, jotka kilpailevat nyt kaikki EM-kilpailuissa. Suomen Valtter Virtanen on yksi heistä.

SM- ja EM-kisojen välinen aika ei ole riittänyt kovin erikoisiin muutoksiin ohjelmissa. Ohjelmat eivät sisällä vielä esim. kolmois-kolmois-yhdistelmää. Vuosi ilman hyppyjä on ottanut oman aikansa.

– Aikaa ei ole ollut vielä riittävästi, enkä ole halunnut kiirehtiä hyppyjen kanssa. Parempi tehdä hyvin se, mitä tekee. MM-kisoihin on kuitenkin hyvin aikaa, valotti Korpi suunnitelmiaan.

 

Naisten lyhytohjelmakilpailu käydään torstaina.

 

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024