Uutiset

SM2015: Korpi, Virtanen ja Karmi-Lindholm mestaruuksiin

Yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailut Tikkurilan Trio Areenalla

 

Korpi, Virtanen ja jäätanssijat Karmi – Lindholm Suomen mestaruuksiin

 

Naisten vapaaohjelma

 

Kiira Korpi (TapTL) voitti jännittävän kilpailun jälkeen selvin luvuin naisten Suomen mestaruuden yhteispistein 168,00. Hopeasijalle luisteli Korven seuratoveri Jenni Saarinen 157,00 pisteellä ja pronssin nappasi mainion vapaaohjelmaluistelun jälkeen Viveca Lindfors (EsJt) pistein 147,08. 

Korpi luisteli vahvan ja harmonisen vapaaohjelmansa liki virheittä, ja hurmasi esityksellään niin yleisön kuin tuomaristonkin. Vahvasti osa-aluepuolella kehittynyt Korpi sai tänään myös tekniset elementit kohdilleen.

–          Olen tyytyväinen. Tosin pieniä virheitä sinne (vapaaohjelmaan) tuli, mutta kokonaisuus oli silti hyvä. Olen iloinen että sain puristettua itsestäni kaiken irti. Olin tänään vapautuneempi kuin eilen.

–          Eilen olin pettynyt, mutta nyt voin hyvillä mielin jäädä pienelle joulutauolle, Korpi hymyili.

Tamperelainen valittaneen Suomen Taitoluisteluliiton valintakriteerien perusteella Suomen naisten EM-edustajaksi Tukholmaan tammikuussa.

Joulun jälkeen Korpi suuntaa Vierumäen kautta Oberstdorfiin, jossa valmistautuu kevään koitoksiin.

Jenni Saarinen ihastutti raikkaalla ja teknisesti vahvalla esiintymisellään, ja oli itsekin suoritukseensa tyytyväinen. Ensimmäinen kolmoislutz päättyi kaatumiseen, mutta Saarinen sai koottua suorituksensa loppuun asti.

–          Olen todella tyytyväinen suoritukseeni ja kilpailuun. Lutz harmittaa vähän, mutta ei se kokonaisuutta ajatellen haittaa. Minua jännitti aika tavalla, vaikka verryttelykin meni hyvin, kertoi Saarinen.

Kilpailun pienen yllätyksen tarjosi Viveca Lindforsin kypsä esiintyminen. Saarisen tapaan 15-vuotias Lindfors tunnetaan vahvana hyppääjänä. Nyt kaikki osa-alueet loksahtivat kohdalleen ja suoritus palkittiin SM-pronssimitalilla.

–          Tuntuu tosi hyvältä. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kauteni aikuisten sarjassa. Pystyn yleensä kilpailuissa hyvään suoritukseen, niin tänäänkin, Lindfors kommentoi.

 

Miesten vapaaohjelma

 

Valtter Virtanen voitti miesten sarjan Suomen mestaruuden pistein 180,90. Hopeamitalin sai Tomi Pulkkinen 171,87 pisteellä, ja pronssin Viktor Zubik pistein 154,43.

Keravan Luistinseuran Valtter Virtanen osoitti olevansa hyvässä fyysisessä kunnossa nilkan seudun vammasta huolimatta. Vaikka muutamien hyppyjen alastuloissa oli pieniä ongelmia, taisteli hän lupaustensa mukaisesti ohjelman alusta loppuun. Virtanen luisteli kilpailun viimeisenä eikä voinut välttyä kuulemasta kilpailun johdossa olleen Pulkkisen pisteitä.

–          Koetin olla kiinnittämättä huomiota Tomin (Pulkkinen) pisteisiin, mutta ne kuultuani tajusin, että ei tarvitse veitsi kurkulla luistella ainakaan EM-kisapaikan suhteen. En lähtenyt ottamaan riskejä. Tähtäsin siihen, että saan luisteltua ehjän kokonaisuuden omalla tasollani. Mestaruus on totta kai tavoittelemisen arvoinen asia ja siitä aina taistellaan.

–          EM-kisoja varten tehdään pääosin hienosäätöä, kolmoisaxel on kenties isoin yksittäinen kehityskohde, mutta katson oman tuntemukseni mukaan, tuleeko se mukaan EM-ohjelmaan, Virtanen valotti suunnitelmiaan kilpailun jälkeen.

Järvenpään Taitoluistelijoita edustava ja Sveitsissä asuva ja harjoitteleva Pulkkinen onnistui hänkin ohjelmassaan flunssasta huolimatta. Ensimmäisistä Suomen mestaruuskilpailuista saatu hopea nosti hymyn huulille.

–          En ole ihan parhaassa kunnossa tänään, mutta voin olla erittäin tyytyväinen suoritukseeni ja olen iloinen ja kiitollinen, että voin edustaa Suomea. Jännitti melkoisesti, huiskin käsillä sinne ja tänne verryttelyssä ja olin iloinen, ettei minun tarvinnut luistella ryhmän ensimmäisenä, Pulkkinen hauskuutti toimittajia lehdistötilaisuudessa.

Kolmanneksi sijoittunut, kotiyleisöltä ihailevia kannustushuutoja kerännyt Viktor Zubik (HSK) luotti jälleen vahvoihin hyppyelementteihin.

–          Kokonaisuutena ihan hyvä suoritus. Pientä parannettavaa sinne toki jäi, mutta sain kotiyleisöstä voimaa.

 

Jäätanssin vapaatanssi

 

Jäätanssin Suomen mestareiksi luistelivat Olesia Karmi ja Max Lindholm. Mestaruus on parille toinen senioritasolla. Hopealle tiukassa kisassa joutuivat taipumaan Cecilia Törn ja Jussiville Partanen. Molemmat parit edustavat Helsingin Luistelijoita.

Kilpailu oli kahden kauppa, sillä hallitseva mestaripari Henna Lindholm ja Ossi Kanervo joutuivat perumaan osallistumisensa Kanervon valitettavan loukkaantumisen vuoksi.

Karmi ja Lindholm luistelivat dramaattisen tangonsa virheittä, ja keräsivät suorituksestaan 79,76 pistettä ja kilpailun yhteispisteet 130,42. SM-hopealle jäivät niukalla erolla Cecilia Törn ja Jussiville Partanen, jotka keräsivät vapaaohjelmastaan 79,24 pistettä ja yhteispisteet 129,00.

Olesia Karmi ja Max Lindholm olivat varsin tyytyväisiä suoritukseensa. Lindholm tuuletti heti suorituksen päätyttyä.

–          Tänään oli hauska luistella. Ohjelmissa on tärkeää, että tunnelma ja tunnetila eivät pääse särkymään, ja se toteutui tänä viikonloppuna aika hyvin.

Taitoluisteluliiton pistekriteereiden valossa näyttää siltä, että EM-kilpailuihin tullaan valitsemaan Karmi ja Lindholm.

–          Tavoitteemme on saada itsestämme kaikki irti EM-jäällä. Minimitavoite on tietysti päästä mukaan vapaaohjelmaan, mutta tavoite on hyvä asettaa jopa hieman korkeammalle, jotta saa mahdollisimman hyvän tuloksen, vinkkasi Lindholm mestaruuden selvittyä.

Cecilia Törn ja Jussiville Partanen luistelivat niin ikään ehjän ja tyylikkään kokonaisuuden. Parin persoonallinen Pink Floyd-teemainen vapaaohjelma ei jättänyt yleisöä kylmäksi.

–          Olemme tyytyväisiä suoritukseemme, ja erityisesti siihen, että olemme saaneet toisia kiinni pisteissä. Olemme olleet alkukaudesta jäljessä, mutta nyt ero näyttää kaventuneen, kertoi Partanen.

Suomen Taitoluisteluliitto vahvistaa EM-kilpailuihin valitut urheilijat maanantaina.

 

Jäätanssin tulokset:

1. Olesia KARMI / Max LINDHOLM                   HL                        130.42

2. Cecilia TÖRN / Jussiville PARTANEN             HL                        129.00

 

Miesten sarjan tulokset:

1. Valtter VIRTANEN                 KELS    &n
bsp;               180.90

2. Tomi PULKKINEN                   JTL                       171.87

3. Viktor ZUBIK                         HSK                     154.43

4. Matthias VERSLUIS               MTK                    150.40

5. Bela PAPP                             KUTA                  134.55            

 

Naisten sarjan tulokset:

1. Kiira KORPI                           TAPTL                 168.00

2. Jenni SAARINEN                    TAPTL                 157.00

3. Viveca LINDFORS                   ESJT                    147.08

4. Emmi PELTONEN                   JTL                       137.73

5. Hanna KIVINIEMI                  TAPTL                 129.02

6. Beata PAPP                           KUTA                  125.14

7. Emilia TOIKKANEN                 HL                        119.00

8. Seidi RANTANEN                    HL                        116.97

9. Timila SHRESTHA                  JTL                       115.98

10. Sera VÄISTÖ                        TAPTL                 114.35

11. Nelma HEDE                         HL                        112.05

12. Olivia TUUVA                        LRL                      109.25

13. Justiina NIEMI                      ESJT                    104.20

 

Tuloslinkki: http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/YLJTSM15/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024