Uutiset

Kiiran mietteitä ennen Zagrebin kilpailua

Kiira kilpailee jälleen

Golden Spin of Zagreb 4.-6.12.2014

Zagreb herättää Kiira Korvessa hauskoja muistoja. Korven kansainvälinen kilpailu-ura alkoi täältä 15 vuotta sitten, hänen ollessa 10−vuotias. Huomenna Zagreb tarjoaa hänelle jälleen jotain jännittävää. Korven kaksi vuotta kestänyt kilpailutauko päättyy tänä viikonloppuna, kun hän kilpailee kansainvälisessä Golden spin of Zagreb -kilpailussa. Viime vuoden syyskuussa repeytynyt akillesjänne on saatu vihdoin terveeksi.  

Vasta lokakuun alussa yli vuoden tauon jälkeen uudelleen hyppyharjoittelun aloittanut suomalainen, ottaa paluunsa kilpajäille rauhallisesti.

– En ajattele tätä kilpailua niin ihmeellisenä asiana. Totta kai minua jännittää hieman, mutta onhan näistä kilpailuista vuosien varrella jo tullut kokemusta. Kaikki työ on tehty, jota näin lyhyessä ajassa on voitu tehdä, Korpi tuumaa.

Zagrebin kilpailuun Korvella on yksi tavoite: saavuttaa EM-kisoihin tarvittavat minimipisterajat. ISU:n asettama lyhytohjelman teknisten pisteiden alaraja on 20 ja vapaaohjelman 36.

Viimeisen reilun kuukauden ajan Korpi on harjoitellut Carlos Avila de Borba kanssa Oberstdorfissa, jossa Korpi kehuu jääaikojen ja -olosuhteiden olevan jopa paremmat kuin Kaliforniassa, jossa hän harjoitteli aiemmin. 16 vuotta huipputaitoluistelijoiden kanssa yhteistyötä tehnyt Avila de Borba on ollut Korvelle suurena tukena loukkaantumisten sävyttämässä vuodessa. Yhdessä he työskentelevät lähes kahdeksan tuntia päivässä, joka näkyy kaikella tapaa Korven tekemisessä.

– Luistelussani on tapahtunut paljon muutosta. Olen saanut paljon ymmärrystä miten kroppaa ja kaarta voi käyttää vielä enemmän hyväksi. Lisäksi tiedän nykyään tarkasti, miten tekemäni oheisharjoittelut hyödyttävät minua jäällä.

Korpi esitti torstain harjoituksissa Beatlesin musiikkiin tehdyn lyhytohjelmansa ”A Day in the Life”. Ohjelman koreografian on tehnyt alun perin kanadalainen Jeffrey Buttle, mutta sitä on päivitetty Shay-Lynn Bournen ja Carlos Avila de Borban kanssa entistäkin ehommaksi. Jäällä nähtiinkin torstain harjoituksissa Korpi, jonka luistelu ja liikeratojen monipuolisuus oli noussut uudelle tasolle.

– Helppoa ei ole ollut, mutta tämä on ollut minulle kiva matka. Minun vahvuuteni tässä kaikessa on varmasti se, että pystyn kääntämään epäonnistumiset vahvuudeksi.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024