NRW Trophy, Dortmund, Saksa 26.-30.11.

Tuloksia:

Vapaaohjelma:

Valtter Virtanen ennätyspistein viidenneksi Dortmundissa

Valtter Virtanen teki mainion tuloksen Dortmundissa päättyneessä NRW Trophyssa. Virtanen sijoittui kilpailussa viidenneksi uusin ennätyspistein 176,79. Tulos on samalla miesten kotimainen kärkitulos. Miesten kilpailun voitti Saksan Franz Streubel, pistein 206,73.
Siistin lyhytohjelman jälkeen neljänneltä sijalta vapaaohjelmaan lähtenyt, ja vapaaohjelmassa viidenneksi sijoittunut, Virtanen, oli tyytyväinen kokonaisuuteen. Luistelullisesti ja esiintyjänä kehittynyt mies iloitsi uusista ennätyspisteistään.

– Olen tyytyväinen ehjään kokonaisuuteen. Onnistuminen tuli minulle tärkeään paikkaan. Koen, että pystyn luistelemaan ohjelman itsevarmemmin kuin aikaisemmin. En myöskään varmistele samalla tavalla kuin aiemmin, vaan annan mennä, Virtanen summasi.

Oikean nilkan loukkaantumisesta kärsinyt keravalainen ei kivun takia voinut sisällyttää esim. kolmoisakselia ohjelmaansa. Kolmoislutz ja -aksel yrityksiäkin on takana vain muutama. Luun painaessa oikeaa akillesjännettä, tuntuu kipu etenkin juuri vaikeimpien hyppyjen ponnistuksessa.  Joulun alla pidettävissä SM-kilpailuissa Virtanen toivoo ohjelman sujuvan vieläkin paremmin, sillä kilpailu ratkaisee lopullisesti EM-kisaedustajan.

Matthias Versluis sijoittui kilpailussa 16:nneksi pistein 140,87. Loukkaantumiset ovat pitäneet Versluisin pois kilpajäiltä lähes vuoden verran. Kilpailukauden avausta oli odotettu pitkään. Vapaaohjelman hän sai pidettyä koossa alun flippiä ja lutzia lukuun ottamatta.

– Nyt ensimmäinen kilpailu on ohi. Olen vapaaohjelmaan kohtuullisen tyytyväinen. Lyhytohjelmaan sen sijaan oli vaikeampi lähteä pitkän tauon jälkeen. Lisäksi oli tärkeää saada ennen joulukuun SM-kisaa kilpailu alle. SM-kilpailuun ohjelmaan on tarkoitus laittaa neloistulppi, jota täällä en vielä yrittänyt, Versluis lupasi.

Naisten sarjassa Tapparan Sera Väistö sijoittui kuudenneksi pistein 117,73. Väistö onnistui lyhytohjelmassaan ollen osiossa neljäs. Vapaaohjelmassa suomalaista kohtasi todellinen epäonni musiikin pätkiessä koko ohjelman ajan. Väistön ohjelma keskeytyi kaikkiaan viisi kertaa, josta häntä sääntöjen puitteissa sakotettiin viiden pisteen verran.  Musiikin hyppiessä luistelija joutui jättämään myös kokonaisia elementtejä suorittamatta, jonka takia pistepotista jäi uupumaan pisteitä entisestään. Tilannetta ei auttanut myöskään levyn vaihtaminen uuteen. Hyppyelementit, jotka Väistö pystyi suorittamaan, onnistui lähestulkoon moitteettomasti joten mahdollisuudet olisi ollut huomattavasti parempaan suoritukseen ilman musiikkiepisodia. Väistö oli vapaaohjelmassa kuudes.
Suomalaisnaisista Seidi Rantanen oli 11:s pistein 104,69 ja Hanna Kiviniemi 12:s pistein 101,06. Kilpailun voitti Saksan Nicole Schott 134,34.

*********************************************

Lyhytohjelma:

Valtter Virtaselle kauden kotimainen kärkitulos ja henkilökohtainen piste-ennätys

Matthias Versluis palasi kisajäille loukkaantumisen jälkeen – Sera Väistö naisten lyhytohjelmakilpailun neljäs

Saksan Dortmundissa luisteltavassa NRW Trophyssa on lauantaina iltapäivällä kilpailtu miesten ja naisten sarjan lyhytohjelmakilpailut.

Miesten sarjassa Valtter Virtanen sijoittui neljänneksi pistein 60,84. Matthias Versluis sijoittui lyhytohjelmassa kuudenneksitoista pistein 44,13.

Saksassa harjoitteleva, kotimaassa Keravan Luistinseuraa edustava Valtter Virtanen luisteli mainion, rennosti ja tarkasti suoritetun ohjelman ja ansaitsi pisteet 60,84. Pisteet ovat Virtasen lyhytohjelman uudet, hienot ennätyspisteet sekä kauden lyhytohjelman kärkitulos Suomessa. Virtasen ranskalaistunnelmissa luistellun ohjelman hyppyelementit onnistuivat, ja piruetit olivat erittäin laadukkaita. Virtanenkin on kärsinyt alkukaudella loukkaantumisesta, joten onnistuminen tuli hyvään paikkaan.

–          Olen todella tyytyväinen suoritukseeni tänään. Syksy on ollut vaikea, sillä kantapään ja akillesjänteen ongelmat ovat vaikeuttaneet harjoittelua. Oli tärkeää saada aikaan tasapainoinen kilpailusuoritus. Loukkaantuminen vaikuttaa yhä harjoitteluun, ja teen sen vuoksi mukautettua ohjelmaa. On helpottavaa, kun onnistuin pitämään suorituksen rentona koko lyhytohjelman ajan, kertoi Dortmundista tavoitettu Virtanen lyhytohjelmakilpailun jälkeen.

Kotimaassa Myllypuron Taitoluisteluklubia edustava Matthias Versluis avasi miesten lyhytohjelmakilpailun. Ohjelma oli nuorelta urheilijalta tyylikäs ja odotettu paluu kilpajäille loukkaantumisen jälkeen. Ohjelman alun kaksoisaksel onnistui suunnitellusti, mutta yhdistelmä sekä viimeinen kahteen kierrokseen ja siten pisteittä jäänyt kolmoisrittiyritys jättivät pientä toivomisen varaa ja verottivat pistesaldoa huomattavasti.

–          Ensimmäinen askel takaisin kilpajäille on nyt otettu ja olen siitä helpottunut, mutta myös hieman pettynyt itse suoritukseen. Olin innoissani päästessäni jälleen kilpailemaan. Kuuden minuutin verryttely sujui hyvin, mutta kilpailusuorituksessa oli pientä kilpailurutiinin puutetta ja jännitystä. Aksel oli tätä kilpailua varten helpotettu vain kaksinkertaiseksi, mutta kolmoisakselia lähdetään jälleen hakemaan loppukautta varten, Versluis kertasi suoritustaan lyhytohjelmakilpailun jälkeen.

Miesten kilpailua johtaa lyhytohjelman jälkeen Saksan Franz Streubel 74,01 pisteellä.

Suomalaisnaisten parhaan sijoituksen nappasi  Sera Väistö, joka on lyhytohjelmakilpailun jälkeen naisten sarjan neljännellä tilalla 44,11 pisteellä. Seidi Rantanen on kahdeksannella sijalla pistein 39,63. Kolmas suomalaisedustaja Hanna Kiviniemi epäonnistui lyhytohjelman hyppyelementeissä ja on lyhytohjelman jälkeen sijalla 14 pistein 34,33.

Tapparan Taitoluistelijoita kotimaassa edustava Sera Väistö esitti kauniin ohjelmansa hallitusti. Ohjelman ainoa, pisteitä verottanut kauneusvirhe sattui tulppiyhdistelmässä, jonka toinen osa jäi tekemättä. Väistön piruetit olivat kuitenkin linjakkaita ja laadukkaita.

Kotimaassa Helsingin Luist
elijoita edustava Seidi Rantanen aloitti laulettuun musiikkiin luistellun lyhytohjelmansa tyylikkäällä kaksoisakselilla, mutta myös hänen hyppy-yhdistelmänsä pistesaldo jäi horjahduksen ja epäonnistuneen alastulon vuoksi pieneksi. Rantasen kolmoissalchow tuli alas kahdelle jalalle, mistä tuomarit verottivat hypyn laatupisteitä.

Naisten kilpailua johtaa lyhytohjelman jälkeen Saksan Nicole Schott pistein 51,29.

Miesten ja naisten sarjojen vapaaohjelmat luistellaan huomenna sunnuntaina 30.11. alkaen klo 12 Suomen aikaa.

Anni toiseksi ennätyspistein

Tapparan Anni Järvenpää sijoittui juniorityttöjen sarjassa upeasti toiseksi. Lyhytohjelman kuudes sija ja vaikea hyppyrepertuaari antoivat odottaa vielä parempaa vapaaohjelmassa. Vapaaohjelma sujuikin lähes virheittä ja Anni oli osiossa toinen. Ohjelma sisälsi kaikki kolmoishypyt flippiin saakka sekä kolmos-nelostasolla pyörivät piruetit. Anni keräsi uudet hienot ennätyspisteensä 141,21. Annin vapaaohjelman tekniset pisteet ovat kotimaassa toistaiseksi korkeimmat, kun mukaan otetaan myös seniorisarja. Onnittelut Anni! Emmi Peltonen oli kilpailussa 18:s. Emmille kilpailu ei tällä kertaa ollut yhtä loistokas kuin mihin hän on usein pystynyt. Emmi oli lyhytohjelmassa 20:s ja vapaaohjelmassa 16:s yhteispistein 108,80. Kilpailun voitti Venäjän Elizabet Tursynbayeva 176,12.

Noviisityttöjen sarjassa Charlotta Löfgren teki tasaista työtä olemalla kummaskain osiossa 14:s, kuten myös lopputuloksissa. Yhteispisteitä hän kerryttu 72,79. Essi Korpi oli 19:s pistein 70,45. Essi oli lyhytohjelman 25:s, mutta petrasi vapaaohjelmassa olemalla osion 16:s.

*********************

Suomalaiset taitoluistelijat kilpailevat jälleen isolla joukkueella kansainvälisessä NRW Trophy -kilpailussa Dortmundissa. Miesten sarjassa Valtterin lisäksi kilpailussa on mukana Matthias Versluis, jolle kilpailu on syksyn ensimmäinen. Versluisin kauden aloitus on viivästynyt syyskuisen nivelsidevamman vuoksi. Tsemppiä koko joukkueelle!

Suomen joukkue

seniorit naiset: Seidi Rantanen HL, Hanna Kiviniemi TapTL, Sera Väistö TapTL
seniorit miehet: Valtter Virtanen KeLS, Matthias Versluis MTK
juniorit tytöt: Emmi Peltonen JTL, Anni Järvenpää TapTL
advance novice tytöt: Charlotta Löfgren PoriTa, Essi Korpi TapTL
valmentajat: Susanna Haarala, Sirkka Kaipio, Stefan Zins, Alina Mayer

Leena Laaksonen toimii kilpailussa tuomarina, ylituomarina sekä järjestäjän kutsumana teknisenä kontrollerina.