Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Voronov vei miesten sarjan voiton

Venäjän Sergei Voronov voitti Finlandia Trophyn miesten kilpailun

                                                                                                                                       

Finlandia Trophy Espoon miesten kilpailun voitti vakuuttavalla luistelullaan Venäjän Sergei Voronov pistein 221,11. Voronov hemmotteli Finlandia Trophyn yleisöä upeasti onnistuneella ohjelmalla, joka sisälsi muun muassa neloistulpin ja kolmoisaxel-kaksoistulppi -yhdistelmän. Myös askelsarjat ja koreografiset osuudet ihastuttivat suomalaisyleisöä.

—     Olen erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen, vaikka viimeisessä hyppy-yhdistelmässä tuli virhe, joka rokotti pisteitä. Harjoituksissa minulla on ollut ongelmia polveni kanssa, mutta tänään jäällä kaikki sujui hyvin. Pidän kovasti uudesta ohjelmastani, ja oli ihanaa esittää se yleisölle, kertoi Voronov.

Toiseksi kilpailussa nousi Yhdysvaltain Adam Rippon pistein 220,75. Vapautuneesti luistellut Rippon luisteli onnistuneen kokonaisuuden ja sytytti esiintymisellään Finlandia Trophyn yleisön.

—     Tänään oli haastavaa luistella, koska tein koko ajan pieniä virheitä, ja jouduin muuttamaan ohjelmani suunniteltuja hyppyjä.  Tänään meni kuitenkin paremmin kuin eilen. Olen työstänyt ohjelmaani kahden koreografin kanssa ja luistelin sen koko sydämestäni, sanoi Rippon.

Kolmanneksi luisteli Venäjän nuori lupaus Alexander Petrov yhteispistein 214,50. Vasta 15-vuotias Petrov oli tyytyväinen suoritukseensa ja kertoi sen sujuneen rennosti ilman ylimääräistä jännitystä. Normaalisti Petrov kilpailee vielä junioreissa, mutta Finlandia Trophyssa hän edusti seniorisarjassa.

Uzbekistanin Misha Ge luisteli onnistuneen vapaaohjelman, ja sijoittui kilpailussa neljänneksi pistein 203,51. Erityisesti ohjelman loppupuolella nähty koreografinen sarja osoitti, että Ge on vahva tulkitsija.

Lyhytohjelman jälkeen seitsemännellä sijalla ollut Suomen Valtter Virtanen nousi lopputuloksissa kuudenneksi pistein 152,27. Virtasen ohjelma oli ehjä kokonaisuus, vaikka muutamien hyppyjen alastuloissa oli ongelmia.

—     Minulla on ollut treenitaukoa, joka on tehnyt jopa hyvää. Viime kaudella harjoittelin ehkä liikaa ja olin kisoissa väsynyt. Olen tyytyväinen tämänpäiväiseen suoritukseeni ja minulla oli vapautuneempi fiilis kuin eilen. Energiaa oli vielä ohjelman loppumetreilläkin, iloitsi Virtanen.

Toinen Suomen edustaja Viktor Zubik aloitti ohjelmansa vakuuttavalla kolmoisflipillä. Ohjelman muissa hypyissä oli kuitenkin haparointia. Zubik saavutti yhteispisteet 132, 71 ja sijoittui kilpailussa kahdeksanneksi.

—     Minulla on ollut selkäkipuja, ja nyt selkä petti ohjelmassa axelin jälkeen. Se vaikutti loppuohjelmaan. Ensi vuonna uudestaan, totesi silminnähden pettynyt Zubik.

Miesten kilpailun kaikki tulokset:

http://www.figureskatingresults.fi/results/1415/CSFIN2014/CAT003RS.HTM

 

www.finlandiatrophy.com


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024