Uutiset

Muodostelmaluistelijoiden ennakkotunnelmat Finlandia Trophyssa

Muodostelmajoukkueet innoissaan uuteen kauteen

Muodostelmajoukkueet aloittivat Finlandia Trophy Espoon torstaina epävirallisilla harjoituksilla.

Kilpailun ainoa ulkomaalaisedustaja, Venäjän ykkösjoukkue Paradise, oli saapunut Suomeen vasta hetkeä ennen harjoituksia. Joukkueen uusi lyhytohjelma kulki swengaavista tunnelmista rokkiin.

— Harjoitukset menivät hienosti. Olemme loistavassa kunnossa ja lähdemme kisaan hyvällä fiiliksellä. Haluamme luistella onnistuneen ohjelman ja ällistyttää kaikki. Tavoitteena on kilpailun voitto, kertoivat joukkueen luistelijat Maria Korelina sekä Daria Bykova.

Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes luistelee tällä kaudella Madonnan rytmeissä. La Isla Bonita -kappaleesta kuullaan lyhytohjelmassa uusi sähäkkä espanjalaistyylinen versio. Valmentaja Kaisa Arrateigin mukaan on mukava korkata uusi kausi ja mielenkiintoista nähdä, miten tekninen paneeli arvioi ohjelman. Kapteeni Anna Vuorelan mukaan Rockettes on nyt valmiimpi ensimmäiseen kilpailuun kuin viime kaudella samaan aikaan.

—Nyt tuntuu, että palaset ovat loksahtaneet kohdalleen aikaisemmin ja ohjelman rakenne toimii. Toivomme, että yllämme kilpailussa omalle tasollemme, sillä harjoituksissa olemme tehneet todella onnistuneita suorituksia. Voittoa haetaan, kertoo Anna.

Helsingfors Skridskoklubbin Team Uniquen uudessa lyhytohjelma kuullaan Pähkinänsärkijä-baletin tutut sävelet. Joukkue ei kuitenkaan tyydy perinteiseen tulkintaan, vaan Unikkien ohjelmassa nähdään uudenlaista säpinää electrohouse remixin myötä. Kapteeni Minttu Palsolan mukaan kausi on lähtenyt käyntiin positiivisella otteella ja puhtaalta pöydältä.

—Lyhytohjelmamme on meille ihan uudentyyppinen. Olemme pitäneet siitä alusta asti. Ohjelma on mukaansatempaava ja siinä on selkeä tarina. Tavoitteenamme on nauttia kilpailusta ja tehdä hyvä suoritus. Sen pitäisi riittää kovaan sijoitukseen, toteaa Minttu.

Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions oli torstain harjoituksissa odottavissa tunnelmissa. Varakapteeni Emi Iizuka kertoo, että on hienoa päästä esittämään uusi lyhytohjelma, jossa kuullaan Gotan Projectin musiikkia. Valmentaja Merja Laakkosen mukaan on hyvä päästä näkemään, missä mennään ja miten elementit menevät läpi.

—Tavoitteenamme on mennä koko ajan eteenpäin ja lähestyä muita Suomen joukkueita. Olemme saaneet tälle kaudelle uuden tanssinopettajan, jonka myötä olemme hakeneet uudenlaista vartalonkäyttöä ja liikelaajuutta, kertoo Merja.

Hallitseva maailmanmestarijoukkue Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity ei osallistunut torstaina ylimääräisiin harjoituksiin. Joukkue on ilmoittanut uuden lyhytohjelmansa teemaksi Bui-Doi. Perjantain kilpailussa nähdään, millaisen ohjelman joukkue jäälle tuo.

Muodostelmaluistelun lyhytohjelmakilpailu nähdään Espoon Barona Areenalla perjantaina 10.10. klo 21.15 alkaen.

 Tarkemmat infot/aikataulut/tulokset yms.

www.finlandiatrophy.com


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024