JGP Tallinna 24.-28.9./tuloksia

Lahden Efimenko Tallinnan GP:n yhdeksäs

Lahtelainen Liubov Efimenko sijoittui yhdeksänneksi Tallinnassa käydyssä taitoluistelun junioreiden GP-kilpailussa. Efimenko oli lyhytohjelman kymmenes ja vapaaohjelman kahdeksas keräten kokonaispisteet 129,22. Kilpailun voitti Japanin Miyu Nakashio pistein 160,64.

Efimenko onnistui varsin mukavasti lauantain vapaaohjelmassaan, johon sisältyi mm. laadukkaat kaksoisaksel-kolmoistulppi-yhdistelmä sekä kaksoisaksel-kolmoissalchow-sarja. Toinen riteistä taipui sen sijaan yksöishypyksi jonka ohella muutaman muunkin kolmoishypyn alastulon epäpuhtaudesta rokotettiin. Ajan ylityksestä luistelijaa sakotettiin myös yhden pisteen verran. Muutoin 15-vuotiaan suomalaisen ohjelma oli kaikin puolin vakuuttava piruetteineen ja vaikeine askelkuvioineen. Seuraavan kerran Efimenko kokeilee siipiään aikuisten sarjassa kansainvälisessä Finlandia Trophy Espoo -kilpailussa, joka käydään Espoossa 10.-12. lokakuuta.

************

Roman Galay 17:s

Roman Galay sijoittui Tallinnan junioreiden Grand Prix-kilpailussa 17:nneksi pistein 130,23.

Lahden Taitoluistelijoita kotimaassa edustava Galay lähti perjantain vapaaohjelmaosuudelle lyhytohjelman 12. sijalta. Hän aloitti ohjelmansa lupaavasti laadukkaalla ja varmalla kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmällä.

Muissa hyppyelementeissä sattui kuitenkin harmittavia virheitä, jotka rokottivat 16-vuotiaan pistesaalista merkittävästi. Galay kuitenkin taisteli ohjelmansa sisukkaasti loppuun asti ja sijoittui vapaaohjelmassa 17:nneksi, mikä jäi hänen lopulliseksi sijoituksekseen kilpailussa.

Juniorimiesten kilpailun voitti venäläinen Alexander Petrov pistein 208,37, toiseksi sijoittui Japanin Sota Yamamoto 202,70 pisteellä, ja kolmannen sijan nappasi Kiinan He Chang pistein 193,34.

*****************************************************

Efimenko ja Galay lyhytohjelmissa

Taitoluistelun nuorten GP-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Tallinnassa. Torstaina luisteltiin lyhytohjelmat, joissa Suomea edustivat naisissa Liubov Efimenko sekä miehissä Roman Galay. Lahden Taitoluistelijoita edustava Efimenko oli lyhytohjelman kymmenes pistein 46,12. Samaa seuraa edustava Galay sijoittui 12:nneksi pistein 46,34.

Efimenko istui kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmänsä jälkimmäisen hypyn. Myös kolmoislutzin alastulon kanssa oli hienoista ongelmaa. Lahtelainen on kuitenkin hyvissä iskuasemissa vapaaohjelmaa ajatellen, sillä piste-erot ovat melko pienet.

Galay aloitti ohjelman vakuuttavasti kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmällä ja jatkoi hyvällä tempolla onnistuneeseen kolmoislutziin. Yllättävä virhe Galaylle sattui kuitenkin akselissa, jonka kierrokset kutistuivat vain yksinkertaiseksi. Hyppy jäi ilman pisteytystä, sillä ohjelman vaadittu elementti on kaksoisaksel. Hypyn onnistuessa normaalisti, suomalainen olisi löytänyt itsensä tuloslistalla muutamaa sijaa korkeammalta.

Naisten kilpailun kärjessä on Japanin Rin Nitaya pistein 57,85 Miesten kilpailua johtaa Venäjän Aleksander Petrov 70,74 pisteellä. Miesten vapaaohjelma luistellaan perjantaina, naisten lauantaina.

**************

Junioreiden GP-sarja jatkuu Tallinnassa 24.-28.9.2014

Suomen edustajina kilpailevat Liubov Efimenko ja Roman Galay (molemmat LTL)
Valmentaja on mukana Nuriya Pirogova ja Suomen tuomarina Leena Kurri.

ISU:n kutsumina kilpailussa toimivat: Hely Abbondati tekninen kontrolleri pariluistelussa ja Merja Huttunen tekninen spesialisti.