Uutiset

JGP Ljubljana, Slovenia, 27.-31.8.2014/tuloksia

JGP Ljubljana, Slovenia, 27.-31.8.2014

Jenni Saarinen sijoittui yhdeksänneksi junioreiden Grand Prix-osakilpailussa Slovenian Ljubljanassa pistein 136,32. Vasta 15-vuotias, kotimaassa Tapparan Taitoluistelijoita edustava Saarinen kilpailee junioreiden GP-sarjassa toista kauttaan.

Saarinen lähti vapaaohjelmaosuudelle lyhytohjelman kymmenenneltä sijalta. Hän tulkitsi Time between Seams -teemaisen vapaaohjelmansa naisellisen tyylikkäästi ja lähes virheittä. Tasapainoinen kokonaisuus laadukkaine piruetteineen palkittiin tamperelaisen uudella vapaaohjelman piste-ennätyksellä 93,11.  Lyhytohjelmassa epäonnistunut lutz napsahti vapaaohjelmassa kohdalleen vaikeuksitta, vaikka hyppyelementtien alastuloihin jäikin pientä viilattavaa. Suoritus riitti vapaaohjelmaosuuden mainioon kuudenteen sijaan ja nosti Saarisen kokonaiskilpailun yhdeksänneksi.

Valmentaja Maaret Siromaa oli kilpailun jälkeen iloisella mielellä.

 –      Erittäin onnistunut suoritus. Vauhtia olisi voinut olla enemmänkin, sitä lähdetään tässä pikkuhiljaa harjoittelemaan. En ole vielä innostukseltani ehtinyt katsoa piste-erittelyä, mutta Jenni suoriutui todella hyvin, myhäili Siromaa tuoreeltaan Saarisen luistelun jälkeen.

Naisten kilpailun voitti Venäjän Serafima Sachanovich pistein 191,96, toiseksi sijoittui Japanin Yuka Nagai 164,42 pisteellä.  Yhdysvaltain Leah Keiser teki lyhytohjelman kahdeksannelta tilalta huiman nousun ja sijoittui kilpailussa kolmanneksi pistein 149,24.

Kilpailun kaikki tulokset: http://www.isuresults.com/results/jgpslo2014/index.htm

**********************

Lahden Taitoluistelijoita edustava Roman Galay sijoittui 17:nneksi junioreiden GP-kilpailussa Ljubljanassa. Galay lähti vapaaohjelmaan, lyhytohjelman sijalta 15. 16-vuotiaan Galayn vapaaohjelmassa näkyi alkukaudesta johtuvaa epävarmuutta. Alun kolmoishypyt napsahtelivat kohtuullisesti kohdilleen, mutta loppua kohden väsymys alkoi painaa jaloissa, ja suomalainen sortui pariin kaatumiseen sekä hyppyjen helpotuksiin. Galayn luistelu on teknisistä virheistä huolimatta kasvamassa miehen mittoihin. Kauden aloituskilpailussa pistepotiksi kertyi 124,27.
Kilpailun voitti  Kiinan Boyang Jin pistein 220,17.

**********************

Jenni Saarinen oli Ljubljanan gp-kilpailun lyhytohjelman kymmenes pistein 43,21. Jenni aloitti vakuuttavalla ja laadukkaalla kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmällä. Ote kuitenkin herpaantui hyvän alun jälkeen ja soololutzista tuli ns. ilmapallo, jonka seurauksena pisteet jäivät kyseisestä elementistä nollille. Myös kaksoisaksel epäonnistui ylikiertyneen alastulon takia. Jenni joutui ottamaan molemmilla käsillä jäästä tukea jolloin pisteisiin tuli elementistä kaatumisvähennys. Ohjelman kokonaisuus oli kuitenkin osa-alueiden osalta laadukas ja upea flamenco-koreografia kantoi hyvin alusta loppuun. Vapaaohjelmassa tamperelaisella on hyvät mahdollisuudet kohentaa asemiaan. Kilpailua johtaa Seraffima Sakhanovich pistein 66,58.

Miesten sarjassa Roman Galay on sijalla 15 pistein 47,25. romanin alun kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmä oli ilmanpaikalleen jäänyttä alastuloa oikein mallikas. Kolmoislutz näytti myös hyvältä, mutta aloastulossa hän astui kaarelta ulos joka näkyi laatupisteissä. Varsinainen kömmähdys sattui kaksoisakselissa jossa näytti loppuvan puhti totaalisesti ja alastulon kanssa oli ongelmia. Roman luisteli kuitekin varsin vakuuttavasti ja otti jään hyvin haltuunsa. Kilpailua johtaa Alexander Petrov 74,59.

*****************************

Suomen joukkue: Jenni Saarinen (TapTL) ja Roman Galay (LTL)

Valmentajina matkalla: Maaret Siromaa ja Ruslan Novoseltsev

Tuomariksi Sloveniaan lähtee Pernilla Böhling.

Kilpailun tulossivut:

http://www.isuresults.com/events/fsevent00051550.htm

http://www.ljubljanacup2014.si

ISU:n YouTbe-kanava
https://www.youtube.com/ISUJuniorGrandPrixLasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024