Uutiset

Kiira Korpi on jäällä jälleen

Kiira Korven akillesjänne on jälleen ehjä

Kesäkuussa koittaa lähtö takaisin Kaliforniaan

Kiira Korvella oli maanantaina iloisia uutisia kerrottavanaan. Korpea koko kevään hoitanut saksalaislääkäri Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt totesi katkenneen akillesjänteen vihdoin terveeksi. Ykkösluistelijamme matkustaa kahden viikon sisällä takaisin Los Angelesiin Rafael Arutyunyan oppiin. Korven valmennustiimiin Kaliforniaan liittyy, kuntoutuksesta talven aikana vastannut, fysiikkavalmentaja Carlos Ávila de Borba. Tämä tulee alkavalla kaudella vastaamaan kaikesta jään ulkopuolella tapahtuvasta harjoittelusta sekä Korven päivän ohjelmoinnista. Arutyunyanin vastuulla on jäällä tapahtuva valmennus.

Korpi on käynyt läpi pitkän ja vaiheikkaan vuoden. Kokonainen ja terve jänne sekä ensimmäiset potkut jäällä tuntuivat ihanilta. Jänteestä leikattiin huhtikuun alussa kuollut kudososa, joka ei ollut parantunut. Leikkaus kannatti. Kuuden viikon kipsihoidon jälkeen tunne oli täysin erilainen. Jänne tuntui ehjältä. Kevään tiivis kuntouttaminen, usko ja motivaatio ovat kantaneet hedelmää. Korven kasvoilta paistaa onnellisuus. Hän saa taas luistella!

– Arvostus normaalia treenaamista kohtaan on entisestään kasvanut. Olisin hyvin voinut valita tien, jossa olisin luovuttanut. Intohimo luisteluun on kuitenkin vielä niin suuri, että halusin tehdä tämän matkan.

– Samalla haluan kiittää kaikkia läheisiä ihmisiä ympärilläni, Suomen Taitoluisteluliittoa, Suomen Olympiakomiteaa ja yhteistyökumppaneita saamastani tuesta ja luottamuksesta. Sillä on ollut iso merkitys.

Vaikka vuosi on koetellut urheilijan kärsivällisyyttä, on se tuonut mukanaan paljon hyvää. Korven harjoittelu on muuttunut radikaalisti, parempaan suuntaan.

– Oheisharjoitteluni on esimerkiksi muuttunut täysin. Ennen harjoittelin kuin yleisurheilija, nykyään kuin tanssija. Olen oppinut, että taitoluistelijan kehon pitää olla vapaa ja liikkuva. Haen kehoon tarvittavan vireystilan ja tasapainon ensimmäiseksi aamulla ja viimeiseksi illalla. Painoharjoittelusta olen lähes kokonaan luopunut. Toivottavasti tämä kaikki näkyy isona muutoksena jäällä, Korpi summaa.

Kesäkuun ohjelmaan kuuluu uuden vapaaohjelman teko Torontossa tutun koreografin, Shae-Lynn Bournen, kanssa. Elokuussa suomalaisluistelija matkustaa Saksaan, jolloin jalkaan tehdään viimeinen rutiinitarkastus. Sen ei pitäisi tuoda mukanaan mitään uutta. Jalka tuntuu nyt hyvältä. Kilpailukauden aloitusajankohta on kuitenkin vielä kysymysmerkki. Viimeistään joulukuiset SM-kilpailut siintävät luistelijan mielessä. Ehkä kausi alkaa jo aiemminkin, mutta sen näyttää aika. Korpi luottaa tulevaan.

– Valttikorttini tulee olemaan kypsyys. Haluan lisäksi tuoda jotain uutta ja naisellista ensi kaudella mukanani. Ikää en turhaan mieti. Carolina Kostnerinkin luistelu vain parani vanhetessaan.

Korpi kertoi yllättyneensä iloisesti kuullessaan että Suomelle myönnettiin vuoden 2017 MM-kilpailut.

– Kieltämättä kotikisat siintävät mielessä, mutta lainatakseni Teemu Selänteen sanoja, otan vuoden kerrallaan, hän hymyili.

Tervetuloa takaisin Kiira!


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024