Uutiset

ML SM tuloksia ja tunnelmia lauantailta

Muodostelman SM-kilpailut

Marigold IceUnity SM-johdossa, Rockettes toisena

 

Muodostelmaluistelun Suomen mestaruuksista kilpaillaan viikonloppuna Helsingin Jäähallissa. Lyhytohjelman jälkeen seniorisarjan johdossa on Helsingin Luistelijoiden (HL) Marigold IceUnity 74.82 pisteellä. Toiseksi luisteli Helsingin Taitoluisteluklubin (HTK) Rockettes, pistein 70.92. Helsingfors Skridskoklubbin (HSK) Team Unique on kolmantena pistein 69.66, ennen Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions-joukkuetta.

 

Marigold IceUnityn African Vogue -ohjelma oli näyttävä ja persoonallinen . – Koko ohjelman läpi huokui rauhallinen ja varma fiilis. Huomenna lähdemme tavoittelemaan SM-kultaa, sanoi joukkueen kapteeni Saga Hägglund.

 

Myös Rockettes luisteli hyvän ohjelman, läpimenossa sattunutta pientä törmäystä lukuun ottamatta. – Olemme tyytyväisiä ohjelmaan, se lähti alusta asti varmalla otteella, sanoi joukkueen kapteeni Heidi Aahe.

 

Team Uniquen vauhdikas ja energinen lyhytohjelma Great Balls of Fire oli valmentaja Mirjami Penttisen mukaan rohkea veto. Joukkueen pisteitä verotti kuitenkin mylly, josta joukkue ei onnistunut keräämään tavoittelemiaan tasopisteitä. Sunnuntaina luisteltava vapaaohjelmakilpailu ratkaisee paitsi SM-mitalistit, myös kaksi edustajaa huhtikuisiin MM-kilpailuihin.

 

Juniorisarjan johdossa on lyhytohjelman jälkeen HTK:n Team Fintastic 58.66 pisteellä. Puolustava Suomen mestari, HL:n Musketeers on toisena pistein 56.68. Kolmantena on Oulun Luistelukerhon Stella Polaris, joka lähtee sunnuntain vapaaohjelmaan taistelemaan ensimmäisestä SM-mitalistaan.

 

Viime vuoden hopeamitalistijoukkue Team Fintastic luisteli varman ja vapautuneen Primadonnan tanssi -ohjelman. –Oli ihana fiilis luistella. Tunsin joukkueen läsnäolon koko ohjelman ajan, sanoi Sara Hellström, yksi joukkueen kapteeneista.

 

Noviisisarjan Suomen mestaruuden voitti HSK:n Team Dynamique 66.76 pisteellä. Vakuuttavasti Beyond the sea -teemaan luistellut joukkue kirkasti viime vuoden hopeansa kullaksi. Taistelu mestaruudesta oli tiukka, sillä viime vuoden mestari Finettes (HTK) sai ratkaisevan vähennyspisteen kaatumisesta, ja jäi 0.98 pisteen päähän kullasta. Joukkueen luistelu oli pienestä epäonnesta huolimatta laadukasta. Pronssille luisteli HL:n Starlights 63.96 pisteellään.

Suomen Taitoluisteluliitto onnittelee mitalisteja!

 

Tulokset:

1                           Team Dynamique, HSK            66.76

2                           Finettes, HTK                           65.78

3                           Starlights, HL                           63.96

4                           Dream Steps, EVT                    53.68                 

5                           Valley Bay Synchronics, ESJT    51.13

6                           Sun City Synchro, VG-62          50.72

7                           CrystalBlades, TAPTL                49.45                 

8                           Aurora Borealis, OLK                48.49                 

9                           Blue Arrows, ETK                      47.14

10                        Diamond Edges, KAARI              45.97

11                        Ice Energy, KULS                       43.42

12                        Chicas del Amor, RJT                  38.05

 

Kilpailun kaikki tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1314/MLSM2014/index.htm

Linkki kisajärjestäjän sivuille: http://www.hsk.fi/sm-2014/Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024