Uutiset

Mozart Cupista mitaleja (ml)

Marigold ja Rockettes kaksoisvoittoon Salzburgissa, Sun City Swing junioriden kolmas

Muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity luisteli upeasti kansainvälisen Mozart Cupin voittoon Salzburgissa. Joukkue keräsi yhteispisteet 209,98. Suomalaismenestyksen täydensi hienosti Rockettes, joka sijoittui toiseksi pistein 201,18. Kolmanneksi sijoittui viime vuoden MM-hopeamitalisti Kanadan Nexxice pistein 194,64.

Marigold IceUnity johti kilpailua jo hyvin sujuneen lyhytohjelman jälkeen. Tämän vuoden henkeäsalpaava Spirits-vapaaohjelma on valmentaja Anu Oksaselta todellinen taidonnäyte, joka puri tuomaristoon myös Salzburgissa. Aivan virheettömästi ei joukkueen vapaaohjelma voitosta huolimatta sujunut ja se sai yhden vähennyspisteen kaatumisesta. Rockettesilla sen sijaan oli epäonnea lyhytohjelmassa, mutta luisteli onnistuneesti varmaotteisen ja tasapainoisen vapaaohjelman.

Suomalaiset osoittavat olevansa jälleen kovaa valuuttaa kasainvälisillä muodostelmaluistelujäillä. Viime viikolla Team Unique voitti Göteborgissa käydyn Leon Lurje Trophyn. Kaikki suomalaiset huippujoukkueet kilpailevat viikon päästä arvostetussa French Cupissa Rouenissa. Helmikuiset SM-kilpailut sinetöi jälleen kahden MM-edustajan nimet.

Myös Mozart Cupin juniorisarjassa saatiin mitalisti, kun naantalilainen Sun City Swing sijoittui kilpailussa ilahduttavati kolmanneksi 142,28 pisteellä. Joukkue oli lyhytohjelman jälkeen kolmas, mutta vapaaohjelmassa peräti toinen. Juniorisarjan voitti ylivoimaisesti Kanadan Les Pirouettes 154 pisteellä. Toinen oli Venäjän Crystal Ice. Vantaalainen Ice Steps oli kuudes ja Lahden Team Estreija yhdeksäs.

Noviiseissa pysyttiin myös mitalikannassa kun Naantalin Sun City Synchro nappasi upeasti sarjan voiton aivan ylivoimaisella 47,51 pisteellä.

Onnittelut mitalisteille!

Senioreiden tulokset http://www.skateaustria.com/ergebnisse201314/Mozartcup/CAT001RS.HTM

Junioreiden tulokset http://www.skateaustria.com/ergebnisse201314/Mozartcup/CAT002RS.HTM

Noviisien tulokset http://www.skateaustria.com/ergebnisse201314/Mozartcup/CAT003RS.HTMLasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024