Uutiset

Kiira Korpi SM-kisakatsomossa
Hallitseva Suomen mestari Kiira Korpi seuraa kilpakumppaneittensa edesottamuksia SM-kisakatsomossa Espoon Baronalla. Kiira tapasi lauantaina lyhytohjelmakilpailun aikana myös median edustajia ja kertoi hyväntuulisesti kuulumisistaan.

Vasemman jalan akillesjänteen repeämä on pitänyt Korven pois kilpajäiltä koko syksyn ja jalan kuntoutus jatkuu edelleen.

– Käyn jäällä nyt 5-6 kertaa vikossa tunnin kerrallaan. En vielä pysty tekemään hyppyjä, mutta piruetteja ja askeleita kyllä.

– Olen käynyt jäätanssijoiden kanssa samoilla jäillä sekä viime viikosta alkaen myös parina päivänä Vierumäellä Berit Kaijomaan johdolla.

Jään ulkopuolella Korpi kuntouttaa jalkaa asiantuntijatiimin johdolla. Tiimiin kuuluvat lääkäri Harri Hakkarainen sekä fysioterapeutit Tuomas Sallinen ja Jarmo Ahonen. Erilaiset kuntoharjoitukset ovat tuoneet luistelijalle jopa lisää voimaa kehoon. Myös kehotuntemus ja -hallinta ovat lisääntyneet kuntoutusjakson aikana.

Toipuminen on kysynyt Suomen ykösluistelijalta malttia ja pitkäjänteisyyttä. Positiivinen urheilija on jaksanut tehdä työnsä huolella. Ikävä tositoimiin on kuitenkin jo kova.

– Palaan Yhdysvaltoihin harjoittelemaan todennäköisesti tammikuun aikana. Tein tietoisen päätöksen kuntouttaa jalkaa täällä Suomessa, jossa minulla on hyvä tiimi asiantuntijoita. Kaliforniassa en olisi ehkä malttanut pysyä pois jäältä tarvittavan pitkää aikaa, Korpi pohti.


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024