Uutiset

ml. 2 SM-valintakisa/su tulokset ja tunnelmat

Marigold IceUnity voittoon Tampereella
Team Fintastic junioreiden voittaja

Tampereella käydyn  muodostelmaluistelun 2. SM-valintakilpailun seniorisarjan voitti Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity. Joukkue ansaitsi yhteispisteet 203,38 ja liiteli jo kauden toiseen voittoonsa. Toiseksi luisteli Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique yhteispisteillä 191,44. Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes jäi kolmanneksi 179,68 pisteellä. Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions oli neljäs.

Lyhytohjelman jälkeen toisena ollut Marigold IceUnity kiri neljän pisteen etumatkan Team Uniqueen mahtitempoisella ja lähes maagisella Spirits -ohjelmallaan. Ohjelma sujui virheettömästi ja näytti rutinoituneelta. Valmentaja Anu Oksanen myhäili tyytyväisenä kilpailun jälkeen. Ohjelman esittäminen palkittiin jopa seitsemällä täydellä kympillä.

–        Aikalailla nappiin meni, vaikka luonnollisesti löysin sieltä jotain pientä parannettavaakin. Vahva läsnäolo toi joukkueelle juuri oikean fiiliksen päälle. Se näkyi esittämispisteissä, iloitsi Oksanen.

 Viime kauden maailmanmestari Team Unique oli ensimmäisissä valintakilpailuissa niin ikään toinen. Lyhytohjelmassa saavutettu ykköstila vaihtui kakkossijaan pieniä virheitä sisältäneen vapaaohjelman jälkeen. Mukaansatempaava Wild and Free -ohjelma jätti valmentaja Mirjami Penttisen mukaan vielä toivomisen varaa loppukauteen.

–        Kakkossija ei ollut se mitä tulimme hakemaan, Penttinen myönsi. 

Kolmanneksi sijoittuneen Rockettesin vapaaohjelma We Will Rock You sujui rohkeasti, mutta pisteet eivät riittäneet kirimään epäonnisen lyhytohjelman piste-eroa. Joukkue oli vapaaohjelmaosuuden toinen.

Neljänneksi sijoittunut espoolainen haastaja Revolutions, kilpailee sarjassa kolmatta kauttaan. Ohjelmat keräsivät joukkueelle yhteispisteet 150,05. Helmikuun SM-kilpailut ratkaisevat lopullisesti, mitkä kaksi joukkuetta lähtee edustamaan Suomea MM-kilpailuihin Italiaan huhtikuussa. Suomen mestari valitaan MM-edustajaksi automaattisesti, toinen edustaja valitaan kahden SM-valintakilpailun ja SM-kilpailun yhteispistekertoimen perusteella.

Juniorisarjan voitti HTK:n Team Fintastic, joka onnistui ohjelmissaan molempina päivinä. Valmentaja Kaisa Nieminen oli ylpeä virheettömiin ja vahvoihin suorituksiin. HL:n Musketeers ja HSK:n Team Mystique valtasivat seuraavat sijat. MM-kisojen välivuosina luisteltavaan junioreiden World Challenge Cupiin Suomea lähtenee, Taitoluisteluliiton kriteerien mukaisesti, edustamaan Team Fintastic ja Musketeers. Taitoluisteluliitto vahvistaa valinnat alkuviikosta.

 

Kaikki tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1314/MLSM2VK/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024