Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Lipnitskaya naisten voittaja

Julia Lipnitskaya toistamiseen Finlandia Trophyn voittoon 

Venäjän vasta 15-vuotias Julia Lipnitskaya häikäisi Barona Areenan yleisön taiturimaisella vapaaohjelmalla. Vuoden 2012 Finlandia Trophyn naisten kilpailun ykkönen uusi voittonsa pistein 191,31.

–          Olin alussa vähän hermostunut, mutta en niin paljon kuin lyhytohjelmassa. Ohjelman keskivaiheilla alkoi tuntua jo paremmalta.

Finlandia Trophyn kahdesti aiemmin voittanut Japanin Akiko Suzuki jäi Lipnitskayasta melkein kymmenen pisteen päähän sijoittuen kilpailussa toiseksi. Tunteella luistellut japanilainen joutui helpottamaan paria hyppyään, mutta ansaitsi kuitenkin korkeat pisteet 180,54.

–          En ole tyytyväinen. Tein virheitä harjoituksissa ja jännitin. Tavoitteeni tällä kaudella on päästä mukaan olympialaisiin, sanoi vuoden 2012 maailmanmestaruuskilpailuiden pronssimitalisti.

Lyhytohjelmassa epäonninen Venäjän Elizaveta Tutkamysheva nousi onnistuneella vapaaohjelmallaan kolmannelle sijalle pistein 173,45.

–          Olen hyvin onnellinen, vapaaohjelma meni paremmin kuin lyhytohjelma ja olin innoissani. Askelsarjassa itselle nousi kylmät väreet, nautin niin paljon.

Päivän paras suomalainen, Juulia Turkkila sai pisteitä 129,73 ja oli kilpailun sijalla 7.

–          Vapaaohjelma ei ollut sellainen kuin odotin, mutta pikkuaskelin eteenpäin. Hyppyihin tarvitaan lisää läpimenoja ja kisatilanteita täytyy vielä harjoitella.

Lyhytohjelmassa onnistunut Rosaliina Kuparinen oli sijalla 9 pistein 122,91. Finlandia Trophy oli perjantaina 18 -vuotta täyttäneelle Kupariselle ensimmäinen.

–          Oli kiva tulla tänne ja luistella ihanan kotiyleisön edessä. Vapaaohjelma ei mennyt suunnitelmien mukaan, mutta tästä jatketaan. Eilinen vei uutena kokemuksena aika paljon energiaa, mutta yritin nollata tähän päivään.

Seidi Rantanen oli kilpailussa sijalla 14 pistein 103,24. Ensimmäisten onnistuneiden hyppyjen jälkeen sattui harmillinen kaatuminen, josta seurasi helpotuksia loppuohjelman elementteihin.

–          Kokonaisuudessaan kisoista jäi hyvä fiilis. Tämä oli hieno kokemus. Suoritukset eivät olleet omaa tasoani, mutta tästä vain eteenpäin.

http://www.figureskatingresults.fi/results/1314/FT2013/index.htm


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024