Finlandia Trophy Espoo: Miesten lyhytohjelmakilpailu

Yuzuru Hanyu johtaa Finlandia Trophya

Hallitseva Japanin mestari ja  vuoden 2012 MM-pronssimitalisti Yuzuru Hanyu  johtaa Finlandia Trophyn miesten kilpailua lyhytohjelman jälkeen. Hanyu avasi ohjelmansa täydellisellä neloistulpilla. Vain ilmapalloksi jäänyt kolmoisaxel toi kauneusvirheen muuten onnistuneeseen suoritukseen, jonka askelsarjassa hän pystyy jopa leikittelemään. Huippupistein 84,66 palkittu suoritus keräsi myös yleisön suosion.

Hanyu oli harmissaan, ettei keskittyminen riittänyt tuomaan onnistumista axelissa. Hän luottaa fokuksen pysyvän vakaampana vapaaohjelmassa.

Suoritus ennakoi Hanyulle menestystä myös olympiavuonna. Viime vuonna hän oli MM-nelonen ja toinen Four Continents –kilpailussa.

Lyhytohjelman toiselle sijalle nousi päivän ensimmäisenä luistellut Sergei Voronov pistein 79,74.

Venäjän tämän mestaruuskisojen hopeamitalisti totesi Trophyn olevan vielä kisakauden avausta. Tauon ja valmentajan vaihdoksen jälkeen hän piti suoritustaan kohtuullisena.

Kolmanneksi pistein 71,89 sijoittunut Douglas Razzano vei suorituksensa läpi, vaikka lämmittelyssä rikkoutunut luistinkenkä painoi jalkaa. Hän kaatui harjoituksessa kolmoisaxelissaan ja terä lävisti toisen luistinkengän. Vaikeuksista huolimatta Razzano onnistui ohjelmassaan, jossa vain neloistulppi jäi yritykseksi ja johti kaatumiseen.

Matthias Versluis teki lyhytohjelmassaan ennätyspisteet 62,36 ja on kilpailussa sijalla 9. Tulos paransi hänen parasta lyhytohjelmasaldoaan 10,45 pisteellä.

Versluis teki onnistuneen kokonaisuuden, jossa vain  kolmois-kolmoisyhdistelmän jälkimmäisen hypyn alastulokaari jäi vajaaksi.

Verluis oli erittäin tyytyväinen onnistumisestaan kotihallin yleisön edessä. Huomiseen vapaaohjelmaan hän lähtee hakemaan hyvää suoritusta, ei niinkään sijoitusta.

Ensi viikolla Versluis osallistuu Tallinnassa viimeiseen juniori-GP-kisaansa.

Valter Virtanen kokosi vapaaohjelmallaan pisteet 53,90 ja on sijalla 11. Viktor Zubik on  pistein 48,67 sijalla 14.