Jäätanssijoitamme ei nähdä Sotšissa

Suomen jäätanssijoita ei nähdä Sotšissa

Suomalaiselle jäätanssille ei auennut paikkaa tulevan talven olympialaisiin Saksan Oberstdorfissa viikonvaihteessa käydyssä karsintakilpailussa.

Henna Lindholm ja Ossi Kanervo sijoittuivat pistein 117.98 karsijoiden joukossa sijalle 9, kun vain viisi maapaikkaa oli enää tarjolla. Kokonaiskilpailussa, johon osallistui myös maita joilla paikka jo on, Suomen pari oli 13.

Lindholm-Kanervo teki Nebelhorn Trophy –kilpailussa vahvan ja nousunodotuksia herättävän kokonaissuorituksen.

– Vapaaohjelmaan tuli pieniä virheitä. Ilman niitä olisimme olleet 1-2 sijaa korkeammalla. Näitä asioita on kuitenkin turha jossitella, pari sanoi kilpailun ratkettua.

– Kilpailu oli tasainen, samojen pisteiden sisällä oli kanssamme monta paria, Kanervo totesi.

– Me olemme vihdoinkin nousseet hänniltä ja pystymme tasavertaisesti kisaamaan muita vastaan, Lindholm lisäsi.

Suomalaisia on nähty olympiajäällä viimeksi 1994, jolloin Susanna Rahkamo – Petri Kokko sijoittuivat neljänsiksi.

Nebelhorn Trophyn jäätanssikilpailun voitti Yhdysvaltojen pari Madison Hubbell / Zachary Donohue  pistein 147,11.