Uutiset

Virtanen, Turkkila ja Niemi Challenge Cupissa/tulokset ja tunnelmat

Emma Niemi kolmanneksi

Valtter Virtasen nousujohteinen kausi loppui kesken, MM-paikka jäi niukasti

 

Valtter Virtanen luisteli elämänsä kilpailun Haagissa käydyssä kovatasoisessa Challenge Cupissa ja sijoittui kokonaiskilpailussa seitsemänneksi pistein 176,92. Suomalainen paransi omaa ennätystään lähes kymmenellä pisteellä onnistuen hyvin ja teknisesti laadukkaasti molemmissa ohjelmissaan. Miesten sarjan voitti Ranskan Brian Joubert 228,66 pisteellä.

 

Virtanen on kilpaillut ahkerasti koko alkuvuoden. Viiden kansainvälisen kilpailun putki, EM-kilpailut mukaan lukien, on alkanut näkyä suoritusvarmuutena kilpailuissa. Viikko sitten Wienistä oli tuliaisina mm. kolmas sija. Kisa kisalta luisteluaan parantanut suomalainen rikkoi Haagissa maaliskuisiin MM-kilpailuihin ISU:n asettaman vapaaohjelman teknisten pisteiden rajan, joka on 60. Virtasen unelma MM-edustuksesta jää tänä vuonna kuitenkin vielä toteutumatta, mutta mahdollisimman niukasti. ISU:n asettaman lyhytohjelman teknisten pisteiden raja MM-kilpailuun oli 32, kun suomalaisen ennätyspisteet ovat joulukuulta 31,28.

 

–          Oli niin lähellä MM-paikka, että kyllä hiukan kirvelee. Haagin kilpailuun täytyy olla kuitenkin tyytyväinen. Positiivinen tulosparannus tällä kaudella kertoo kuitenkin paljon kehityksen ja suoritusvarmuuden suunnasta, Virtanen sanoi.

Vaikka MM-edustus jäikin tältä kaudelta saavuttamatta, on suomalainen kehittynyt kauden aikana valtavin harppauksin. Lääketieteen opiskelija on tehnyt uhrauksia menestymisen eteen ja muuttanut Saksan Oberstdorfiin harjoittelemaan. Vaikka opinnot kutsuvatkin miehen hetkellisesti Muncheniin huhtikuussa, on luistelu kuitenkin pääasia. Mielessä siintää olympiaedustus.

 

Tämän vuoden MM-kisoista olisi olympiapaikan saaminen ollut aika kovan työn alla. Positiivista tässä on se, että nyt minulla on aikaa ajaa esim. kolmoisakselia koko kevään rauhassa sisään ja olla huippukunnossa syksyllä Nebelhorn Trophyssa, kun loput olympiapaikat jaetaan, Virtanen järkeili.

Naisissa Juulia Turkkila sijoittui kuudenneksi pistein 135,35. Naisten sarjan voitti Italian Carolina Kostner huippupistein 198,90.

Noviisisarjassa Suomen Emma Niemi oli kilpailussa hienosti kolmas. Emma oli kolmas molemmissa ohjelmissa ja keräsi yhteispisteet 98,41. noviisityttöjen sarjan voiti Japanin Wakaba Higuchi  116,43 pisteellä. Onnittelut Emmalle!

 

Kaikki tulokset http://schaatsen.nl/challenge-cup-2013-en/results

 

 

 


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024