Uutiset

Muodostelman SM-kisat: sunnuntain tulokset ja tunnelmat

Team Unique ja Musketeers Suomen mestareiksi

Muodostelmaluistelijat ratkoivat SM-mitalit sekä MM-edustukset viikonloppuna Turussa. Suomen mestaruuden voitti ensimmäisen kerran urallaan Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique. Joukkue oli lyhytohjelman selvä ykkönen, mutta jäi niukasti kolmanneksi vapaaohjelmaosuudessa yhteispistein 208,60. Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions oli neljäs 155,72 pisteellä.

Kilpailusta muodostui varsinainen jännitysnäytelmä kun vapaaohjelmakilpailun ykkönen, mutta lyhytohjelmassa vasta kolmanneksi sijoittunut Marigold IceUnity (Helsingin Luistelijat) hävisi kullan vain 2,26 pisteellä. Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes, joka oli kakkonen molemmissa ohjelmissa, hävisi hopean puolestaan 0,98 pisteellä.

Tulokset tarkoittavat sitä, että huhtikuisiin MM-kilpailuihin Bostoniin lähtee Team Unique ja Marigold IceUnity. Taitoluisteluliitto vahvistaa kuitenkin valinnat alkuviikosta.

Lajin kova kotimainen taso on usein koitunut Team Uniquen kohtaloksi. Himmeämmät SM-mitalit on tullut joukkueelle vuosi toisensa jälkeen tutuksi kun taas Marigold on nauttinut SM-kullasta jopa 11 kertaa ja Rockettes yhdeksän. Tällä kaudella ”Unikit” ovat kuitenkin löytäneet luisteluunsa rentouden, ilon ja taidon onnistua kilpailutilanteissa.

– Vuosien epäonnistumiset ja ketutus on purettu pohjamutia myöden. Olemme lisäksi saaneet kilpailutilanteiden pelon pois ja löytäneet uskon itseemme, Team Uniquen päävalmentaja Mirjami Penttinen iloitsi.

– Vapaaohjelmassa joukkue oli selvästi jännittynyt. Oli kova paikka mennä jäälle viimeisenä tietäen että tässä ratkeaa paljon.

 

Juniorisarjan voitti viimevuotiseen tapaan Helsingin Luistelijoiden Musketeers 168,26. Hopeaa sai Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic 164,44 ja pronssia Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique 142,52 pisteellä.

Team Fintastic, joka on hallinnut kotimaisia valintakilpailuja koko kauden, voitti lyhytohjelman. Vapaaohjelmassa ykkönen puolestaan oli Musketeers. Vapaaohjelmakilpailun kolmanneksi paras oli Oulun Stella Polaris, joka sijoittui kokonaiskilpailussa neljänneksi.

Musketeers-joukkueen riemulla ei ollut rajaa kun lopputulokset kuulutettiin.

– Tunnelma on aivan mahtava. Tämä antaa meille varmasti lisäpotkua kahden viikon päästä luisteltaviin MM-kisoihin, jossa tavoitteemme on voittaa kultaa, Musketeers-joukkueen kapteeni Sara Kekäläinen sai sanottua iloisten voittojuhlien keskeltä.

Junioreiden MM-kilpailut luistellaan 7.-9.3. Helsingissä. Team Fintastic ja Musketeers on valittu edustajiksi kilpailuun jo aiemmin. Suomi tavoittelee kilpailusta kahta mitalia: kultaa ja hopeaa.

Suomen Taitoluisteluliitto onnittelee kaikkia SM-mitalisteja!

Senioreiden lopputulokset:
http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/MLSM13/CAT011RS.HTM

Junioreiden lopputulokset:
http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/MLSM13/CAT010RS.HTM


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024