Uutiset

French Cup (ml) 1.-2.2.

Muodostelmaluistelun French Cup

Rouen, Ranska  1.–2.2.2013

Suomalaismenestystä

 

Muodostelmaluistelujoukue Team Unique on voittanut Ranskan Rouenissa käydyn kansainvälisen French Cupin. Joukkue oli selvä ykkönen sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa ja kokosi huippupisteet 214,00. Rockettes ylsi kolmanneksi 199,00 pisteellä häviten toiseksi tulleelle Venäjän Paradiselle seitsemän pistettä. Kaikki Suomen neljä seniorijoukkuetta olivat kilpailussa mukana. Viimeviikolla kansainvälisen Leon Lurje kilpailun ykkönen, Marigold IceUnity, oli kilpailun neljäs ja Revolutions-joukkue yhdeksäs. Suomalaisten menestys kilpailussa oli merkittävä, sillä hallitseva MM-hopeamitalisti Kanadan Nexxice oli kilpailussa vasta kuudes ja -pronssimitalisti Yhdysvaltojen Haydenettes seitsemäs.

 

Kovassa iskussa koko kauden olevalle Team Uniquelle Ranskan voitto oli kansainvälisesti jo toinen peräkkäin. Kolme viikkoa sitten suomalaiset nappasivat myös Cup of Berlin -kilpailun voiton. Mirjami Penttisen valmentama joukkue on päässyt edustamaan Suomea MM-kilpailuissa viimeksi vuonna 2009, jolloin tuliaisina oli MM-hopeaa. Viime vuodet MM-edustukset ovat menneet koville kilpakumppaneille Rockettesille ja Marigoldille. Team Uniquen kilpailuhermot ovat pitäneet tällä kaudella aiempaa paremmin. Joukkue onkin lähtenyt MM-jahtiin uusin asein.

 

– Olemme ottaneet pitkästä aikaa psyykkisen valmennuksen mukaan osaksi harjoitteluamme. Usko itseemme ja osaamiseemme on noussut sen avulla valtavasti. On hieno huomata mikä voima meistä kilpailutilanteessa lähtee, Penttinen sanoi.

 

Suomen edustajaksi MM-kotikisoihin maaliskuussa valittu Musketeers otti voiton juniorisarjassa. Team Mystique oli toinen. Noviisisarjassa Suomi otti kolmoisvoiton Team Dynamiquen johdolla. Finettes oli toinen ja Blue Arrows kolmas.

 

Team Unique sekä muut Suomen huippujoukkueet noviisi-, juniori- ja seniorisarjassa kilpailevat seuraavan kerran Suomen mestaruuksista Turussa 23.-24. helmikuuta.  SM-kilpailut: http://trt.sporttisaitti.com/kilpailusivut/muodostelmaluistelun-sm-kilpailu/

 

French Cup, tulokset

 

Seniorit:
1.Team Unique FIN 214,00
2.Paradise RUS 206,00
3.Rockettes FIN 199,00
4.Marigold IceUnity FIN 194,00
5.Les Supremes CAN 193,00
………..
9.Revolutions FIN 146,00

 

Juniorit:
1. Musketeers FIN 163.00
2.Team Mystique FIN 152.00
…………
5.Stella Polaris FIN 137.00
10. Sun City Swing FIN 121.00

 

Noviisit:
1.Team Dynamique FIN 58.00
2.Finettes FIN 57.00
3.Blue Arrows FIN 52.54

Aikuiset:
Last Steps 38,02 (ainoa sarjassaan)

 http://www.frenchcup.fr/


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024