Uutiset

Kiira Korpi Mosksovan GP:n voittajaksi

Kiira Korvelle arvokas voitto Moskovan GP-kilpailussa

Kiira Korpi luisteli Moskovan GP-kilpailun voittoon uusilla komeilla ennätyspisteillään 177,19. Lyhytohjelman toiselta sijalta vapaaohjelmaan lähtenyt Korpi voitti vapaaohjelmaosuuden onnistuneella ja vapautuneella suorituksella. Viikko sitten Kiinan osakilpailusta kolmannen sijan pokannut Korpi, ehti juuri ja juuri piipahtaa kotonaan Tampereella ennen kuin lähtö Moskovaan olikin jo edessä.

– Tämä oli minulle tänään tahtoluistelu. Aikaero ja väsymys alkoivat painaa harjoituksissa ja sain tsempata aivan tosissaan. Asennoiduin kuitenkin niin, etten välitä miltä kropassa tuntuu vaan pyrin sulkemaan sen mielestäni ja siinä onnistuin, Korpi iloitsi.

Kerran aikaisemmin GP-osakilpailuvoittoon, Pariisissa vuonna 2010, yltänyt tamperelainen luisteli Moskovassa yhden parhaimmista vapaaohjelmistaan. Vaikea alku onnistui vihdoin sellaisena kuin Korpi sen harjoituksissa osaa: kolmois-kolmois-yhdistelmä, kolmoislutz sekä kolmoisflip napsahtelivat kohdilleen ja saivat seurakseen vielä kolmoissalchow-yhdistelmän sekä kaksoisakselin. Korven tavaramerkiksi muodostuneissa kolmoisriteissä oli sen sijaan yllättäen vaikeuksia: toinen päätyi jään pintaan ja toisesta tuli vain kaksinkertainen. Esittäjänä Korpi oli kilpailussa ansaitusti molempien päivien ykkönen. Pisteitä hän keräsi jälleen paitsi vahvasta tulkinnastaan myös koreografioistaan, jotka ovat rakennettu taitavasti ja viimeistelty jokaista ilmettä ja elettä myöden. Ohjelmat ovat kanadalaisten Shay-Lynn Bournen ja David Wilsonin käsialaa.

– Ohjelman alku oli hyvä ja taas hiukan parempi kuin viime kisassa, mutta oli hassua että epäonnistuin juuri riteissä. Olin kuitenkin päättänyt, että en jää ohjelman aikana fiilistelemään onnistumisia enkä epäonnistumiakaan vaan suljen ne mielestäni, Korpi kertoi taktiikastaan.

Lyhytohjelmassa ykköseksi luistellut Yhdysvaltojen Gracie Gold antoi suomalaiselle tiukan vastuksen vapaaohjelmassa, mutta joutui tyytymään vapaaohjelman sekä kokonaiskilpailun toiseen sijaan pistein 175,03. Lahjakas nuori yhdysvaltalainen on junioreiden viime vuoden MM-hopeamitalisti. Kilpailussa kolmanneksi sijoittui, kärkikaksikosta selvästi jääneenä, Yhdysvaltojen Agnes Zawadzki 166,61 pisteellä.

Korpi luisteli nousujohteisesti molemmat GP-osakilpailunsa. Vaikka kaksi osakilpailua on vielä luistelematta, Ranskassa ja Japanissa, näyttää vahvasti siltä että Korpi olisi ensimmäinen suomalaisnainen joka luistelee GP-finaalissa Sotŝissa joulukuun puolessa välissä.

– GP-finaalin saavuttaminen oli tähän kisaan lähtiessä minulle iso motivaattori. Minusta on tärkeää päästä juuri Sotŝin GP-finaaliin, sillä se on ainoa mahdollisuus saada luistella olympiakaupungissa ennen olympialaisia, Korpi sanoi.

Tulokset:

*****************************************************

Korpi toisena Moskovassa

Kiira Korpi sijoittui toiseksi Moskovan GP-kilpailun lyhytohjelmassa pistein 61,55. Kilpailun johdossa on viime vuoden junioreiden MM-hopeamitalistinainen, Yhdysvaltojen Gracie Gold 62,16. Tilanne on hyvin tasaväkinen, sillä kolmantena oleva Yhdysvaltojen Agnes Zawadzki on suomalaista jäljessä vain 1,37 pistettä ja neljänneksi sijoittunut Venäjän Alena Leonovakin vain 2,7 pistettä.

Naisten kilpailu oli hyvin rikkonainen ja monen luistelijan ohjelmassa näkyi helpotuksia varsinkin hyppyjen osalta. Korpi sen sijaan luisteli varsin puhtaan ohjelman, vaikka ei hypännytkään kolmois-kolmois-yhdistelmää. Hypyistä jälkimmäinen tulppi oli kaksinkertainen. Kuitenkin yhdistelmä oli laadukas ja puhdas, kuten muutkin ohjelman elementit  ja Korpi palkittiin jälleen kohtuullisen korkeilla pisteillä. Neljäntenä oleva Leonova, viime vuoden MM-hopeamitalisti, sortui sen sijaan isoon virheeseen kaksoisakselissaan ja jäi näin kärkitaiston ulkopuolelle.

Naisten vapaaohjelma luistellaan lauantaina.

**********************************
Valmentajana kilpailussa on mukana Susanna Haarala ja Suomen tuomarina toimii Mika Saarelainen.