Uutiset

Finlandia Trophy Espoo: Korpi naisten kilpailun johdossa

Finlandia Trophy Espoo: Korpi ennätyksellään lyhytohjelmakilpailun kärkeen

 

Naisten kilpailu Finalndia Trophy Espoossa sai huiman avauksen kun Kiira Korpi toi jäälle kotimaista glamouria ja luisteli puhtaan ja tyylikkään ohjelman. Korpi napasi uudella lyhytohjelmallaan 69,27 pistettä ja kiilasi itsensä kirkkaasti kilpailun johtoon. Tamperelaisluistelija rikkoi kahden vuoden takaisen ennätyksensä yli viidellä pisteellä.

– Olen hakenut Etelä-Korean näytöksistä asti  itseluottamusta tälle kaudelle. Nyt kroppa tietää mitä pitää tehdä, eikä jännitys saanut minusta valtaa, säteilevä Korpi sanoi onnellisen suorituksensa jälkeen.

Koreografi David Wilsonin loihtima lyhytohjelma toi esiin rentoutuneen Korven. Luistelija itse arvioi, että musiikki on haastava, mutta antaa mahdollisuuden tuoda jäälle aikuisen naisen tulkintaa.

– On selvästi auttanut, että olen pitänyt hieman taukoa. Se on vahvistanut minua luistelijana. Minulla oli ohjelman jälkeen lähes liikuttunut olo, Korpi sanoi.

Venäjän vasta 14-vuotias nuorten maailmanmestari Yulia Lipnitskaya taituroi itsensä toiselle sijalle 64,56 pisteellä. Lipnitskaya on herättänyt runsaasti huomiota kansainvälisillä kilpakentillä. Tänään hän esitteli henkeäsalpaavia piruetteja ja liukuja. Nuori lahjakkuus ei yltänyt kuitenkaan aivan täydelliseen suoritukseen, sillä hän haparoi hieman ohjelman alun kolmois-kolmois-yhdistelmässä.

– Olen tyytyväinen suoritukseen, vaikka ohjelmassa olikin pieniä virheitä. Pystyin todella rentoutumaan vasta hyppyjen jälkeen. Toivottavasti luistelen huomenna puhtaan ohjelman, Lipnitskaya kommentoi tyynesti suoritustaan lyhytohjelman jälkeen.

Yhdysvaltojen Mirai Nagasu, vuoden 2010 olympialaisten neljänneksi sijoittunut luistelija, esitteli taidokkaita piruetteja, mutta epäonnistui ensimmäisessä hyppy-yhdistelmässään. Valoisa esiintyjä keräsi ohjelmallaan 52,75 pistettä ja sijoittui kolmannelle sijalle.

– Lähdin kilpailuun luottavaisin mielin, mutta joskus hermot vaan pettävät. Tänään ei ollut minun päiväni, Nagasu harmitteli.

Juulia Turkkila sijoittui kuudenneksi  47,34 pisteellä, Beata Papp kahdeksanneksi 45,59 pisteellä ja Alisa Mikonsaari  11:nneksi 39,54 pisteellä.

 Tulokset

http://www.figureskatingresults.fi/results/1213/FT2012/CAT004RS.HTM


Lasten urheiluun yhteinen suunnanmuutos 19.6.2024
Kuulumisia ISU kongressista 17.6.2024